Formula 1: Ενοχος ο Σούτιλ

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012 13:33
UPD:16:46

A- A A+

Ο Γερμανός πιλότος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή για την επίθεσή του στον συνιδιοκτήτη της Lotus Ερικ Λουξ και του επιβλήθηκε παράλληλα χρηματικό πρόστιμο 200.000 ευρώ, το οποίο θα δοθεί για φιλανθρωπικό σκοπό.

Ο Σούτιλ είχε τραυματίσει τον Λουξ το λαιμό με ένα ποτήρι σαμπάνιας κατά την διάρκεια καυγά σε κλαμπ της Σανγκάης το βράδυ μετά το Κινεζικό GP.

Όπως ήδη είχε πει χθες στη δήλωση του προς το δικαστήριο του Μονάχου ο Γερμανός πιλότος δεν είχε καμία πρόθεση να τραυματίσει τον Λουξ και είχε προσπαθήσει πριν ακόμα η υπόθεση πάρει τη νομική οδό να επανορθώσει για την πράξη του αυτή. Εντούτοις, ο Λουξ κατέθεσε ότι ουδέποτε ο πρώην οδηγός της Force India δεν του εξέφρασε τη συγνώμη του σε κατ’ιδίαν επαφή.

Η καταδικαστική απόφαση του Γερμανικού δικαστηρίου καταρρίπτει τις όποιες ελπίδες είχε ο Σούτιλ να επιστρέψει στην Formula 1 φέτος καθώς είχε μείνει χωρίς ομάδα, μετά την αντικατάστασή του στη Force India από τον Νίκο Χούλκενμπεργκ.

O Γερμανός πιλότος υπογράμμισε ότι μετά την ανακοίνωση της απόφασης «ίσως να χρειαστεί λίγο χρόνο εκτός», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τι προτίθεται να κάνει. «Ισως να κάνω κάτι το τελείως διαφορετικό, θα σκεφτώ τα πράγματα ήρεμα. Τουλάχιστον έσφιξα το χέρι του κ. Λουξ. Κι αυτό είναι κάτι το θετικό», σχολίασε.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις