Formula 1: Διαψεύσεις από τη McLaren

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012 17:21
A- A A+

Ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης εταιρείας είναι ο Γκρεγκ Πόλοκ, γνωστός στην F1 ως μάνατζερ του Ζακ Βιλνέβ, ο οποίος την ίδρυσε με την προοπτική να κατασκευάζει μηχανικά σύνολα που θα διαθέτει σε πελάτες του ή καλύτερα ομάδες της Formula 1 από το 2014.

Η συγκεκριμένη χρονιά αναφέρεται συνεχώς σε ό,τι αφορά στο θέμα των κινητήρων διότι από τότε τα μηχανικά σύνολα που θα χρησιμοποιούνται θα είναι υπερτροφοδοτούμενα V6 1.600 κ.εκ. και όχι V8 που είναι σήμερα με μία τουρμπίνα και όριο περιστροφής τις 15.000 σ.α.λ.

Το δεδομένο αυτό έχει οδηγήσει πολλούς κατασκευαστές να έχουν ήδη ξεκινήσει την έρευνα, σχεδιασμό και εξέλιξη των νέων μοτέρ. Παράλληλα, έχει δημιουργήσει αβεβαιότητα στις ομάδες που αγοράζουν κινητήρες για το τι μέλλει γενέσθαι.

Μία από αυτές είναι και η McLaren, η οποία ως γνωστόν προμηθεύεται τους κινητήρες της από την Mercedes-Benz. Η Βρετανική ομάδα έχει συμβόλαιο με την Γερμανική εταιρεία μέχρι το 2015, αλλά δημοσιεύματα την ήθελαν εδώ και καιρό να αναζητά νέο κατασκευαστήν με αρκετούς μνηστήρες να έχουν ήδη ακουστεί. Ενας εξ αυτών ήταν πρόσφατα και η εταιρεία PURE.

Εκπρόσωπος ωστόσο της McLaren έσπευσε να διαψεύσει τις συγκεκριμένες φήμες, ξεκαθαρίζοντας ότι η Βρετανική ομάδα δεν διαπραγματεύεται με την εν λόγω εταιρεία.

«Η McLaren δεν είχε καμία απολύτως επαφή με την PURE εδώ και πολλούς μήνες. Επιπλέον, η επαφή που είχαμε με την PURE πριν από αρκετούς μήνες, ήταν σε εντελώς ανεπίσημο επίπεδο και ήταν απλώς μια χειρονομία ευγένειας».

Δεν είναι η πρώτη φορά που εκρπόσωπος της McLaren καλείται να διαψεύσει τυχόν κινήσεις της Βρετανικής εταιρείας στο συγεκριμένο ζήτημα. Τον περασμένο Νοέμβριο δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η McLaren προσπαθούσε να πείσει την Honda να επιστρέψει στη Formula 1. Τότε ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας, Τζόναθαν Νιλ είχε απορρίψει τις φήμες αυτές, ενισχύοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη της προς την Mercedes-Benz και τη μεταξύ τους συνεργασία.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις