Ζωντανός είναι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, σύμφωνα με την Washington Times

Τρίτη, 23 Απριλίου 2002 09:35
A- A A+

Ο πλεον καταζητούμενος άνθρωπος στον κόσμο, ο Οσάμα Mπιν Λάντεν, είναι ζωντανός και έχει βρει καταφύγιο στις παράγκες που βρίσκονται έξω από την πακιστανική πόλη Πεσαβάρ, όπως γράφουν σήμερα η Washington Times. Επικαλούμενη έναν από τους φυλάρχους της περιοχής, η αμερικανική εφημερίδα γράφει ότι ο Mπιν Λάντεν καλύπτεται από τους υποστηρικτές του στην πόλη αυτή, που έχει 3,5 εκατομμύρια πληθυσμό, αφότου διέφυγε από τα βουνά της Τόρα Μπόρα, στο Αφγανιστάν, στις αρχές Δεκεμβρίου.

H εφημερίδα, θεωρεί τον φύλαρχο τον οποίον επικαλείται ως «αξιόπιστη πηγή». Η πόλη Πεσαβάρ βρίσκεται σε απόσταση μόλις 30 λεπτών από τα σύνορα με το Αφγανιστάν. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ηγετικά στελέχη του καθεστώτος των Ταλιμπάν διατηρούσαν κατοικίες στο Πεσαβάρ και στην πόλη Κουέτα, που είναι πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαλουχιστάν, αφότου ανέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν, το 1994.

Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι ασφαλής, λέει ο φύλαρχος τον οποίον επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα, προσθέτοντας ότι ο αρχηγός της Αλ-Κάϊντα διέφυγε από την Τόρα Μπόρα με 50 μαχητές του, μέσω τις κοιλάδας Τιράχ, στις 9 Δεκεμβρίου.

Ο φύλαρχος υποστηρίζει επίσης ότι «έχει λόγους να πιστεύει» ότι ο Μπιν Λάντεν προστατεύεται από «συγκεκριμένα περιθωριακά στοιχεία των πακιστανικών μυστικών υπηρεσιών», που διαφωνούν με την συνεργασία του προέδρου Μουσάραφ με την αμερικανική κυβέρνηση. Σύμφωνα με την πηγή της Washington Times, οι μαχητές της Αλ-Κάϊντα που βρίσκονται τώρα στο Πακιστάν έχουν λάβει οδηγίες να επιστρέψουν στο Αφγανιστάν «για να σκοτώσουν Αμερικανούς και άλλους ξένους στρατιώτες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή