«Εγκλημα η παιδεραστία», δηλώνει ο Πάπας

Τρίτη, 23 Απριλίου 2002 15:26
UPD:15:30
A- A A+

Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β' στηλίτευσε σήμερα με δριμύτητα τα κρούσματα παιδεραστίας που σημειώνονται στους κόλπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, τονίζοντας ότι η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων χαρακτηρίζεται δικαίως ως έγκλημα και αμαρτία. Επιπλέον αναγνώρισε ότι το σκάνδαλο αυτό έχει βυθίσει την Εκκλησία σε κρίση, μιλώντας στη διήμερη έκτακτη σύνοδο των καρδιναλίων των ΗΠΑ στο Βατικανό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα εντείνονται οι πιέσεις για την παραίτηση του καρδιναλίου της Βοστώνης Μπέρναρντ Λο, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου συγκάλυψης σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων με δράστες ιερωμένους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πάνω από 400 καταγγελίες έχουν σταλεί μέχρι στιγμής μόνο στην επισκοπή της Βοστώνης, αλλά το σκάνδαλο έχει εξαπλωθεί και σε άλλες επισκοπές των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως του Σικάγο, της Φιλαδέλφειας και του Σαν Φρανσίσκο.

Δεκάδες ιερωμένοι έχουν αποπεμφθεί από τους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας, η οποία έχει καταβάλει αποζημιώσεις εκατομμυρίων δολαρίων στα θύματα. Μέχρι στιγμής όμως δείχνει απρόθυμη να δείξει μεταμέλεια.

Παρόμοια σεξουαλικά σκάνδαλα έχουν ξεσπάσει πρόσφατα στην Ιρλανδία, τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Αυστρία, το Μεξικό, την Αυστραλία και τη γενέτειρα του Πάπα Πολωνία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή