Γ. Καρατζαφέρης: Δεν δέχομαι τελεσίγραφα

Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2012 20:30
UPD:23:23

Γ. Καρατζαφέρης: Δεν δέχομαι τελεσίγραφα

A- A A+

Δεν δέχομαι τελεσίγραφα, ξεκαθάρισε από τη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του κόμματός του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, αναφερόμενος στις πιέσεις των εκπροσώπων της τρόικας για λήψη σκληρών μέτρων.

«Πρέπει να ψάξουμε και το τελευταίο γράμμα και το τελευταίο κόμμα των προτάσεων που μας κάνουν, αν οι προτάσεις αυτές βοηθούν τον τόπο, αν είναι αναπτυξιακές. Αν δεν μας κάνουν δεν θα πάρουμε το πακέτο», διαμήνυσε, μία ημέρα πριν από την κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

«Ας το καταλάβουν καλά και οι τροϊκανοί αλλά και οι εγχώριοι εκβιαστές ότι δεν λειτουργώ καλά κάτω από συνθήκες εκβιασμού», πρόσθεσε, ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Βερολίνου.

«Στην αυριανή συνάντηση δεν πρόκειται να περιοριστώ σε αυτά που μας λένε οι τροϊκανοί. Θα φτάσω βαθύτερα. Ποιος τα επιβάλλει όλα αυτά; Τα επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση ή μήπως η Ε.Ε. είναι όμηρος και υπόδουλος των ορέξεων της κ. Μέρκελ; Δεν δέχομαι, λοιπόν, αύριο, κατά καμιά έννοια, ό,τι θέλει να επιβάλει η κ. Μέρκελ», σημείωσε.

Κάλεσε μάλιστα την Ε.Ε. να «αποδράσει από τις αγκαλιές ενός νέου Ράιχ» και τους λαούς της Ευρώπης να αντιτάξουν το ανάστημα τους σε αυτό το οποίο έρχεται. Αναρωτήθηκε, επίσης, γιατί άλλαξε η στάση του ΔΝΤ και από βατή έγινε ακραία και απάντησε πως αυτή η αλλαγή οφείλεται στη συνάντηση της κ. Μέρκελ με την επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Λαγκάρντ.

Αναφορικά με την προσωπική του στάση, διευκρίνισε ότι δεν θα υπογράψει επιστολή, ούτε θα κοινοποιήσει ανοιχτή επιστολή προς τον ελληνικό λαό, όπως έκανε την προηγούμενη φορά. «Υπάρχει πρωθυπουργός που εκπροσωπεί τη χώρα», επισήμανε, επισημαίνοντας πάντως πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε ακρότητες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή