Α1 Μπάσκετ: Η Καβάλα την έκπληξη στο Ρέθυμνο

Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2012 19:01
UPD:21:59
A- A A+

Με πρωταγωνιστές τους Καραποστόλου (25π.) και Τέιλορ (23π.) η μακεδονική ομάδα πήρε τη δεύτερη νίκη μακριά από το «σπίτι» της, ενώ για τους γηπεδούχους ήταν η τρίτη εντός έδρας ήττα.

Όπως ξεκίνησε το ματς, φαινόταν ότι το Ρέθυμνο θα έκανε...περίπατο. Η κρητική ομάδα προηγήθηκε 29-13 στο πρώτο 10λεπτο, αλλά από κει και πέρα οι γηπεδούχοι έπαθαν "μπλακ άουτ", ενώ από την άλλη οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και κατάφεραν να κλείσουν το ημίχρονο στο -4 (40-44).

Το ματς έγινε ντέρμπι. Η Καβάλα ξέφυγε 74-67 στα τελευταία λεπτά, αλλά οι γηπεδούχοι "επανήλθαν" και μείωσαν σε 80-81, 15'' πριν το τέλος. Ο Τέιλορ ευστόχησε σε μία βολή και έκανε το 80-82, οι παίκτες του Κουφού αστόχησαν στο τρίποντο και με μία ακόμη βολή του Καραποστόλου, "γράφτηκε" το τελικό 80-83.

Οι Ρεθυμνιώτες είχαν πρώτο σκόρερ τον Κρίστμας με 22 πόντους. 

Σταθερά 4ος ο Πανιώνιος

Μόνο μία περίοδο δυσκολεύτηκε ο Πανιώνιος απέναντι στον ΠΑΟΚ. Οι «κυανέρυθροι» έφτασαν στη νίκη με 69-59, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η αυλαία της 17ης αγωνιστικής της Α1 και παρέμειναν στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης πήρε τη 12η νίκη της σε 16 αγώνες, ενώ ο ΠΑΟΚ γνώρισε την 10η εφετινή του ήττα και όπως δείχνουν τα πράγματα θα πρέπει να παλέψει πάρα πολύ για την είσοδό του στην οκτάδα, που εξασφαλίζει συμμετοχή στα πλέι οφ.

Κορυφαίος των νικητών ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, με 12 πόντους, σε μία ημέρα που οι παίκτες του Μπαρτζώκα δεν ήταν καθόλου εύστοχοι. Ο ΠΑΟΚ των 17 λαθών δεν ήταν δυνατό να αναζητήσει κάτι καλύτερο στο ματς. Ο Δήμος Ντικούδης με 13 πόντους έκανε ό,τι μπορούσε για τους Θεσσαλονικείς, ενώ στο ντεμπούτο του με την φανέλα του «Δικεφάλου» ο Νίκος Παππάς πέτυχε 10 πόντους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις