Αντ. Σαμαράς: Μας ζητούν περισσότερη ύφεση που η χώρα δεν αντέχει

Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2012 20:44
UPD:06/02/2012 00:12

Α. Σαμαράς: Μας ζητούν περισσότερη ύφεση που η χώρα δεν αντέχει

A- A A+

«Για πρώτη φορά γίνεται διαπραγμάτευση. Μας ζητούν περισσότερη ύφεση που η χώρα δεν αντέχει. Παλεύω και θα παλεύω με κάθε τρόπο για να το αποτρέψω», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κατά την άφιξή του στα γραφεία του κόματος στη Συγγρού, λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών με τον Πρωθυπουργό.

Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς είχε σύσκεψη με στενούς συνεργάτες του, συνοψίζοντας τα αποτελέσματα της συνάντησης. Παρόντες στη σύσκεψη είναι τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου του κόμματος, καθώς και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος

Καθώς συνεχίζεται η ουσιαστική διαπραγμάτευση για το πακέτο των μέτρων, από το περιβάλλον του προέδρου της ΝΔ διαρρέεται ότι υπάρχουν δύο ακόμη σημαντικά θέματα για τα οποία γίνεται συζήτηση.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με κύκλους της ΝΔ που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, «δίνεται μάχη να μην μειωθεί το εφάπαξ των επικουρικών ταμείων, καθώς επίσης να μην αυξηθεί η τιμή του ρεύματος», δηλαδή να μην περάσει τελικά στα τιμολόγια η αύξηση του 11,5%.

Για το θέμα των τραπεζών η ΝΔ παραπέμπει στην δήλωση του πρωθυπουργού ότι διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον αλλά και η επιχειρηματική αυτονομία τους. Πάντως από τη ΝΔ επιμένουν ότι «ο κ. Σαμαράς πάλεψε και πέτυχε να μην κοπούν ο 13ος και 14ος μισθός».

Από την πλευρά τους, ωστόσο, συνεργάτες του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι το ζήτημα του 13ου και 14ου μισθού έχει «κλείσει» εδώ και δύο ημέρες και ως εκ τούτου δεν ετέθη τέτοιο θέμα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, αφού δεν επιμένει επ' αυτού η τρόικα. «Πώς έσωσε ο κ. Σαμαράς, κάτι που δεν ετέθη;», σημείωναν οι ίδιες πηγές, σχολιάζοντας τις διαρροές συνεργατών του προέδρου της ΝΔ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή