Γενική απεργία την Τρίτη

Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις
Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2012 11:08
UPD:19:24

A- A A+

Εικοσιτετράωρη Γενική Απεργία πραγματοποιούν αύριο, Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012, οι δύο τριτοβάθμιες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε., «μπροστά στη λαίλαπα των νέων μέτρων που προωθούν Συγκυβέρνηση και Τρόικα» και καλούν σε διαμαρτυρία στο Σύνταγμα στις 11 το πρωί.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η αυριανή Γενική Απεργία αποτελεί τον πρώτο απεργιακό σταθμό ενός νέου αγώνα που θα κλιμακωθεί και θα ενταθεί ενάντια στη νέα δανειακή σύμβαση της Συγκυβέρνησης και της Τρόικα, που οδηγεί το λαό στην καταστροφή».

«Αυτό που γίνεται δεν αποτελεί διαπραγμάτευση. Αυτά που ζητάει η τρόικα είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Πρόκειται για έναν ωμό κυνικό εκβιασμό εναντίων ενός ολόκληρου λαού», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος. «Τον απειλούν», πρόσθεσε, «με πτώχευση είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο».

Ο κ. Παναγόπουλος ανέφερε ακόμη ότι «πρέπει να καταλάβουν όλοι οι Έλληνες πολίτες ότι ο 13ος και 14ος μισθός είναι το χρυσό περιτύλιγμα» και συνέχισε: «Αυτό που θέλουν είναι να καταργήσουν όλο το εργατικό δίκαιο και να κόψουν τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα 20% έως 30% απ’ αυτά που έχουν ήδη κοπεί».

«Αυτό κανένας λαός δε μπορεί να το αντέξει. Τον εκβιασμό δεν μπορούμε να τον αποδεχθούμε», είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν αύριο στην απεργία.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα συνεδριάσουν ξανά την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012 για να αποφασίσουν περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Ξεχωριστή συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Τρίτη θα πραγματοποιήσει στις 11 το πρωί το ΠΑΜΕ, καλώντας σε ξεσηκωμό και σε αγώνα ανατροπής της βαρβαρότητας.

Ποιοι απεργούν

Στην αυριανή απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, οι μηχανικοί ( ΤΕΕ ), οι δάσκαλοι (ΔΟΕ) και οι καθηγητές (ΟΛΜΕ), καθώς και η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας ( ΟΤΟΕ ).

Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις

Προβλήματα αναμένεται να αντιμετωπίσει στις μετακινήσεις του το επιβατικό κοινό, λόγω της συμμετοχής και των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, στην 24ωρη απεργία.

Συγκεκριμένα, τα τρία μέσα σταθερής τροχιάς, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ, θα κινηθούν μόνον από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνουν στις 11 το πρωί ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Έτσι, οι συρμοί των τριών μέσων θα μείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί και από τις 5 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας.

Με ολιγόωρες στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν στην αυριανή απεργία οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Ειδικότερα, τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ τα τρόλεϊ θα κινηθούν κανονικά από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν όλο το 24ωρο αύριο, τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός, ενώ λόγω της απεργίας οι συρμοί του Μετρό στη γραμμή Αιγάλεω- Αεροδρόμιο, θα τερματίζουν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Τη συμμετοχή της στην αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε σε σημερινή έκτακτη συνεδρίασή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Έτσι, τα πλοία σε όλες τις κατηγορίες θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια από σήμερα στις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 12 τα μεσάνυχτα την Τρίτη.

Συμμετέχουν ΕΣΕΕ - ΓΣΕΒΕΕ

Την απόφασή τους να συμμετάσχουν στην 24ωρη γενική απεργία της Τρίτης ανακοίνωσαν η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και η ΓΣΕΒΕΕ, επικρίνοντας έντονα την κυβέρνηση για τη στάση της στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα σε ό,τι αφορά τα εργασιακά.

Οι Έλληνες έμποροι μετά από τις τελευταίες ειδήσεις για την πορεία της διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΕΕ θα συμμετάσχουν στις αυριανές κινητοποιήσεις καθώς νοιώθουν ηττημένοι αφού οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης κατέληξαν σε «κόκκινες κορδέλες», και δηλώνουν ότι θα αγωνιστούν για τη διαφύλαξη των επιχειρήσεών τους και για το επίπεδο διαβίωσης του ελληνικού λαού.

Το ελληνικό εμπόριο δηλώνει ότι «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, για την επερχόμενη κατάρρευση των εσόδων, για την εκτίναξη της ανεργίας, για τον πολλαπλασιασμό των λουκέτων, για την καταβαράθρωση των ασφαλιστικών ταμείων και για την χωρίς προηγούμενο ύφεση».

Από την πλευρά της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι «οι προτεινόμενες αλλαγές από την τρόικα σε μισθούς και εισοδήματα στον ιδιωτικό τομέα και η υποχώρηση των...τρύπιων, όπως αποδείχθηκε κόκκινων γραμμών, οδηγούν σε μεγαλύτερη ύφεση και φτωχοποίηση την κοινωνία και την οικονομία. Θα καταρρεύσουν τα έσοδα των ταμείων και οι συντάξεις. Θα καταρρεύσουν επιχειρήσεις. Θα διογκωθεί η ανεργία. Θα καταρρεύσουν τα έσοδα του κράτους. Η κυβέρνηση πρέπει να αρνηθεί να μας οδηγήσει όλους μαζί... στο χορό του Ζαλόγγου».

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, η Αλέκα Παπαρήγα προέταξε την ανατροπή της κυβέρνησης ως «ριζική λύση» και ζήτησε συμπόρευση με το ΚΚΕ και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων «για να μην ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο» http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2132390 .

Η γ.γ. τη ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι «η πτώση της κυβέρνησης είναι το πρώτο βήμα, το οποίο όμως δεν αρκεί γιατί το σύστημα έχει εφεδρείες». «Σημασία έχει», πρόσθεσε, «να ανατραπεί η τάξη που είναι στην εξουσία και να επιλέξει ο λαός τη λαϊκή εξουσία». Η πρόταση για τη λαϊκή εξουσία είναι αυτή που μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση, είπε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή