Formula 1: Η νέα RB8

Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2012 15:55
UPD:19:06

A- A A+

H RB8 είναι κι αυτή πνευματικό τέκνο του Αντριαν Νιούι, του ανθρώπου που με τα δημιουργήματά του χάρισε στην Αυστριακή ομάδα ένα αξιόπιστο για την κατάκτηση των παγκόσμιων πρωταθλημάτων σε οδηγούς και κατασκευαστές.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ θα συνεργαστεί με τον Μαρκ Γουέμπερ που αναζητά ένα τίτλο. Νέο μέλος στην… παρέα είναι ο Σεμπαστιέν Μπουεμί που αναλαμβάνει χρέρη τρίτου οδηγού στην Red Bull.

Eμφανισιακά η νέα Reb Bull έχει υιοθετήσει τη σχεδιαστική φιλοσοφία των υπολοίπων ομάδων με το «σκαλοπάτι» στο ρύγχος με μοναδική διαφορά ότι σε αυτό υπάρχει και αεραγωγός. Στο σύνολό της ωστόσο η νέα RB8 μοιάζει πολύ με την προκάτοχό της RB7. Αλλωστε, συνταγή που επιτυγχάνει δεν αλλάζει, απλά βελτιώνεται.

Κρίστιαν Χόρνερ: Τίποτα δεν είναι δεδομένο

Παρά τις επιτυχίες τα δύο τελευταία χρόνια η Αυστριακή ομάδα δεν επαναπαύεται δεν παίρνει τίποτα ως δεδομένο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της, Κρίστιαν Χόρνερ. Ξεκαθάρισε επίσης ότι φετινός στόχος είναι η υπεράσπιση των δύο τίτλων που κατέκτησε η Red Bull πέρυσι αλλά και η βελτίωση της, γενικότερα.

«Οι στόχοι της ομάδας είναι αρκετά απλοί. Θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε και τους δύο τίτλους με τον τρόπο που έγινε και πέρυσι. Ασφαλώς όταν κάποιος καταφέρει αυτό που εμείς πετύχαμε, ιδίως το 2011, θα πρέπει να θέτει πιο υψηλά στάνταρτ. Ανέκαθεν, όμως εμείς θέλαμε να βελτιωνόμαστε σε όλους τους τομείς, να προσπαθούμε να είμαστε καλύτεροι. Δε μπορούμε να ελέγξουμε τι θα κάνουν οι αντίπαλοι μας και ανταγωνιζόμαστε μερικούς αξιοθαύμαστους αντιπάλους. Εμείς όμως μπορούμε να εστιάσουμε μόνο πάνω στο τι θα κάνουμε εμείς και μόνο όταν θα βγούμε στην Μελβούρνη θα γνωρίζουμε πραγματικά που βρισκόμαστε σε σχέση με τους υπόλοιπους».

Παράλληλα παραδέχθηκε πως περιμένει η φετινή χρονιά να είναι πιο δύσκολη και ο ανταγωνισμός μεγαλύτερος. «Νομίζω ότι στο γκριντ φέτος θα έχουμε έξι παγκόσμιους πρωταθλητές. Η McLaren έχει μία δυνατή ομάδα, έχουν δύναμη κα βάθος και δύο παγκόσμιους πρωταθλητές επίσης. Ο Φερνάντο Αλόνσο, όλοι ξέρουμε τις ικανότήτες του ενώ και η Ferrari είναι μεγάλη ομάδα. Εχουμε επίσης και την επιστροφή του Κίμι Ραικόνεν. Παράλληλα και η Mercedes δείχνει ότι θα είναι ανταγωνιστική. Πιστεύω λοιπόν ότι η Formula 1 ετοιμάζεται για μια συναρπαστική χρονιά. Στη Red Bull Racing οι στόχοι και το αντικείμενο μας θα είναι να προσπαθήσουμε να είμαστε ένα βήμα μπροστά από τους αντιπάλους μας. Να χτίσουμε πάνω στην επιτυχία που είχαμε και στα μαθήματα που μάθαμε μέσα στο 2011».

Σε ό,τι αφορά στο νέο μονοθέσιο, την RB8, ο Κρίστιαν Χόρνερ θεωρεί ότι η ομάδα δεν δυσκολεύτηκε καθόλου και ότι ο πρώτος στόχος, το να βρίσκεται δηλαδή στις πρώτες χειμερινές δοκιμές, επετεύχθη.

«Η κατασκευή του φετινού μονοθέσιου πήγε εκπλητικά καλά και θεωρώ ότι είναι η επιτομή της συνέχειας, της συνέχειας σε όλους τους τομείς. Πιστεύω ότι το έχουμε σχεδιάσει και κατασκευάσει σε χρόνο-ρεκόρ. Ο Αντραιν (σ.σ. Νιούι) δεν ήταν ποτέ γνωστός ότι παραδίδει τα σχέδια του σχετικά νωρίς, αλλά η σχεδιαστική ομάδα, οι ομάδες παραγωγής και όλα τα εμπλεκόμενα τμήματα που σχετίζονται με την παραγωγή αυτών των μονοθεσίων, τα κατάφεραν και τα κατάφεραν εξαιρετικά. Πιάσαμε το στόχο μας, να είμαστε στις πρώτες δοκιμές, παρά τα χιόνια την τελευταία εβδομάδα. Πιστεύω ότι είμαστε σε εξαιρετική κατάσταση για τις πρώτες δοκιμές».

Ο επικεφαλής της φετινής παγκόσμιας πρωταθλήτριας παραδέχθηκε ότι το 2012 θα είναι μία σκληρή λόγω κυρίως του μεγάλου αριθμού αγώνων (20). Θεωρεί ωστόσο θα είναι μία συναρπαστική σεζόν ενώ το μυστικό της επιτυχίας για την Red Bull θα αφορά στη συνέπεια καθ’όλη την διάρκεια της χρονιάς και στη δυνατή εκκίνηση στην Μελβούρνη, πρώτο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Σε ό,τι αφορά στους πιλότους της ομάδας υπογράμμισε ότι η επερχόμενη σεζόν θα είναι ένα είδος πρόκλησης για τον Σεμπάστιαν Φέτελ, μετά την περυσινή του κυριαρχία. Για τον Μαρκ Γουέμπερ θεωρεί ότι έχει επιστρέψει σε καλύτερη φυσική κατάσταση από πέρυσι και ότι έχει δυνατότητες, κάτι που απέδειξε με τη νίκη του στον τελευταίο αγώνα το περυσινού πρωταθλήματος.

Σ. Φέτελ: Η χρονιά θα είναι δύσκολη

O δύο φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ τόνισε ότι θεωρεί τίποτα ως δεδομένο και ότι η φετινή χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη.

«Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή τη περυσινής χρονιάς δεν πιστεύαμε πραγματικά αυτά που έγιναν στη συνέχεια. Θα ήταν λάθος να ξεκινούσα αυτή τη χρονιά και να περιμένω ότι όλα θα γίνουν όπως το 2011, το να έχουμε την πρωτοπορία πολύ νωρίς και να έχουμε μεγάλη απόσταση από τους ανταγωνιστές μας στο πρωτάθλημα. Επομένως, θεωρώ ότι θα είναι πολύ δύσκολη αυτή η χρονιά. Κοιτάζοντας τα μονοθέσια, ξέρουμε ότι δεν υπάρχει χώρος για τους σχεδιαστές να «παίξουν» και να βρουν κάτι νέο. Θα δούμε, ελπίζουμε ότι το μονοθέσιο μας θα είναι καλύτερο από των υπολοίπων, αλλά θα είναι δύσκολο. Πιστεύω ότι τα μονοθέσια θα είναι περίπου ίδια με τις αποστάσεις να είναι πιο κοντά από αυτές που ήταν».

Ο νεαρός Γερμανός πιλότος αποκάλυψε ότι στην πρώτη του, σύντομη, επαφή με τη νέα RB8 του φάνηκε πολύ άνετη, αλλά το θέμα είναι να έχει καλή αίσθηση στην πίστα. «Την πρώτη φορά που βρέθηκα μέσα στο μονοθέσιο για τον έλεγχο της θέσης, των πεντάλ και ότι όλα δουλεύουν σωστά, όλα πήγαν θετικά και βρήκαμε αμέσως τη σωστή και άνετη θέση οδήγησης».

Σε ό,τι αφορά στην ελπίδα που εξέφρασε ο Μπερνι Εκλεστοουν να υπάρξει φέτος κάποιος άλλος παγκόσμιος πρωταθλητής και να μην κυριαρχήσει για τρίτο συνεχόμενο χρόνο ο Φέτελ, ο νεαρός πιλότος απάντησε: «Ελπίζω να αποδειχθεί λάθος! Είναι δύσκολο να πω. Κάθε χρονιά ξεκινάμε και πάλι από το μηδέν σε αντίθεση με άλλα αθλήματα. Δεν γνωρίζω στο τένις π.χ. αν είσαι το νούμερο ένα στον κόσμο και υπάρχει συγκεκριμένη απόσταση μεταξύ εσένα και του νούμερο δύο. Επομένως υπάρχει αυτού του είδους η προστασία και δεν παίζει ρόλο αν θα είναι για έναν ή δύο χρόνια, αλλά θα εξακολουθείς να την έχεις. Για εμάς όμως όλα ξεκινούν και πάλι από την αρχή, όλοι έχουν τις ίδιες επιλογές και όλοι ετοιμάζουμε τα μονοθέσια μας. Επομένως μέχρι να τα βάλουμε στην πίστα για να τρέξουμε, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. Το μέλλον θα δείξει, αλλά είμαι πεπεισμένος όσο περισσότερο μπορώ μέχρι σε αυτό το σημείο ότι ελπίζουμε πως θα έχουμε δύο καλές ημέρες με το μονοθέσιο, δύο καλές ημέρες δοκιμών ώστε να προετοιμαστούμε για την χρονιά».

Μ. Γουέμπερ: Ο πήχης μπήκε ψηλά

Ο Μαρκ Γουέμπερ εμφανίστηκε στην παρουσίαση του νέου μονοθέσιου ανανεωμένος και ανυπόμονος να δοκιμάσει το νέο μονοθέσιο στην πίστα.

«Η περυσινή χρονιά δεν ήταν φοβερή, αλλά όχι τόσο αρνητική για εμένα. Κατάφερα να τερματίσω στην τρίτη θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών, όχι μακριά από τον δεύτερο Τζένσον (σ.σ. Μπάτον). Επιπλέον, η χρονιά ολοκληρώθηκε για εμένα με τον καλύτερο τρόπο και τη νίκη μου στη Βραζιλία. Σαν αθλητές ανέκαθεν μαθαίνουμε και ανυπομονώ για το 2012, καθώς κρύβει μερικές σημαντικές ευκαιρίες για εμένα.

Ο πήχης πλέον έχει μπει ψηλά. Καθαρίσαμε τα δύο τελευταία χρόνια με σημαντικότερο τον τίτλο τους κατασκευαστές πέρυσι. Και οι δύο πιλότοι ήταν στις πρώτες θέσεις και η ομάδα ήταν πολύ αξιόπιστη. Γνωρίζουμε ότι αυτά πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά. Η συνέπεια ήταν το σημείο κλειδί σε όλο αυτό. Ολοι οι συνεργάτες ήταν υπέροχοι απέναντι μας και δεν υπάρχει λόγος να μην διεκδικήσουμε κορυφαία αποτελέσματα και πάλι».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις