Formula 1: Αποκάλυψη της νέας Toro Rosso

Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2012 21:30
UPD:07/02/2012 09:46

A- A A+

Είναι το τρίτο στη σειρά μονοθέσιο της εταιρείας από την Φαένζα που σχεδιάστηκε, συναρμολογήθηκε και κατασκευάστηκε στις εγκαταστάσεις της. Υιοθετεί και αυτό τη λογική του ρύγχους με το «σκαλοπάτι» για λόγους αεροδυναμικούς προκειμένου να εναρμονιστεί με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς της FIA. Για έκτη συνεχόμενη χρονιά θα εφοδιάζεται, όπως και οι προκάτοχοί του, με τους κινητήρες της Ferrari, εν αντιθέσει με την Red Bull που προτιμάει Renault.

Στο κόκπιτ της φετινής STR7 θα βρίσκεται ένα εντελώς νεανικό δίδυμο, ο Ντανιέλ Ρικιάρντο και ο Ζαν-Ερίκ Βερνιέ. Είναι άλλωστε η πρώτη φορά από το 2006 που συμμετέχει στην Formula 1 η ομάδα της Φαένζα που εμφανίζεται με δύο νέους, σχετικά άπειρους στη Formula 1, πιλότους. Κοινό τους χαρακτηριστικό είναι ότι και οι δύο προέρχονται από το πρόγραμμα νέων οδηγών της Red Bull. Διαφορά τους ότι ο Ρικιάρντο έχει μια μικρή εμπειρία όταν πέρυσι ξεκίνησε ως οδηγός της Toro Rosso στα ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής για να αναλάβει χρέη πιλότου στην Hispania Racing Team από το δεύτερο μισό της χρονιάς.

Ο 22χρονος Αυστραλός δηλώνει άκρως ενθουσιασμένος με την επιλογή του στην Toro Rosso. «Αυτό είναι πραγματικά κάτι το πολύ σημαντικό για εμένα και κάτι που ήθελα πάντα, από τότε που οδηγούσα για την Toro Rosso τα πρωϊνά της Παρασκευής πριν τους αγώνες, στο πρώτο μισκό της χρονιάς. Εξακολουθώ να χοροπηδάω από τον ενθουσιαμό με τα νέα αυτά. Στο δεύτερο μισό της επρυσινής χρονιάς έμαθα πολλά με τους ανθρώπους που συνεργάστηκα, τρέχοντας σε 11 αγώνες και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου έδωσαν. Θα ήθελα να πω ότι το να ενταχθώ στην Scuderia Toro Rosso ήταν ανέκαθεν ο πραγματικός μου στόχος, επομένως ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Red Bull που μου δίνει αυτή την φανταστική ευκαιρία. Τώρα ανυπομονώ να πιάσω δουλειά μόλις ξεκινήσουν οι δοκιμές», δήλωσε ο ενθουσιώδης Ρικιάρντο.

Ο Ζαν-Ερίκ Βερνιέ μπορεί να μην διαθέτει εμπειρία στη Formula 1, αλλά έγινε γνωστός από τος δοκιμές νέων οδηγών που διεξήχθησαν πέρυσι μετά το GP στο Αμπου Ντάμπι. Ο νεαρός Γάλλος που συμμετείχε με την ομάδα της Red Bull είχε διαπρέψει και τις τρεις ημέρες της εκδήλωσης καθώς ήταν ο ταχύτερος. Παράλληλα, στα τρία τελευταία GP του 2011 οδηγούσε με την Scuderia Toro Rosso στις ελεύθερες δοκιμές.

Με την ανακοίνωση της συνεργασίας του με την ομάδα της Φαένζα, ο Βερνιέ είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι τα Χριστούγεννα είχαν έρθει νωρίτερα για αυτόν. «Πρώτα από όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Red Bull για την υποστήριξή της μέχρι στιγμής για την πίστη της ότι είμαι έτοιμος να αναλάβω την απόλυτη πρόκληση οδήγησης ενός μονοθεσίου Formula 1. Τα Χριστούεγννα ήρθαν νωρίτερα για εμένα αυτή τη χρονιά! Εχοντας οδηγήσει για την Scuderia Toro Rosso μερικές φορές και παράλληλα στις δοκιμές της Red Bull στο Αμπου Ντάμπι, ένιωσε πραγματικά έτοιμος να κάνω το μεγάλο βήμα, αν και γνωρίζω ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά από τις δοκιμές με τον πραγματικό αγώνα. Χάρηκα τη συνεργασία με το προσωπικό της Toro Rosso και ανυπομονώ να γίνω πραγματικό μέλος της ομάδας. Τι να βρίσκομαι στο γκριντ στη Μελβούρνη δεν θα έρθει πολύ σύντομα».

Η Scuderia Toro Rosso ευελπιστεί ότι φέτος παρά το νεανικό δοηγικό δίδυμο που θα έχει θα καταφέρει κάτι καλύτερο από την όγδοη περυσινή θέση στη βαθμολογία των ομάδων. Την πεποίθηση αυτή εξέφρασε ο επικεφαλής της, Φρανζ Τοστ.

«Το πρωι του Σαββάτου όταν φορτώναμε το μονοθέσιο δεν ήμουν πεπεισμένος ότι θα προλαβαίναμε καθώς υπήρχε πολύ χιόνι, αλλά τελικά τα καταφέραμε. Η STR7 είναι το τρίτο μονοθέσιο που σχεδιάστηκε, κατασκευάστηκε και συναρμολογήθηκε αποκλειστικά από την Toro Rosso. Επενδύσαμε πολλά χρήματα για να δημιουργήσουμε τη σωστή δομή και ελπίζω ότι τα αποτελέσματα θα είναι θετικά την επερχόμενη χρονιά. Αυτή η επένδυση ήταν εφιτκή διότι είχαμε δυνατούς συνεργατές.

Αύριο θα βγούμε (σ.σ. στην πίστα) με το νέο μονοθέσιο και αυτό πάντα είναι κάτι το ιδιαίτερο. Εχουμε δύο ικανότατους οδηγούς και είμαι σίγουρος ότι μαζί θα κάνουν πολύ καλή δουλειά. Πέρυσι τερματίσαμε όγδοοι στους κατασκευαστές και αυτή την χρονιά ελπίζουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο, έβδομοι ή κάτι παραπάνω», δήλωσε ο Τοστ.

Η Scuderia Toro Rosso θα συμμετάσχει αύριο κανονικά στις πρώτες χειμερινές δοκιμές της σεζόν στην πίστα της Χερέθ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις