Ολοκληρώθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ

Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2012 13:11
UPD:15:43

A- A A+

Με πορεία προς τη Βουλή ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ, που ξεκίνησε στις 11 το πρωί στην πλατεία Ομόνοιας. Παρά την ισχυρή βροχή οι διαδηλωτές, με συνθήματα κατά της κυβέρνησης, της τρόικας και του μνημονίου, κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, όπου και διαλύθηκαν.

Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ «οι επιλογές είναι οι αλυσίδες ή τα όπλα του αγώνα», ενώ επισήμαναν ότι «επιβάλλεται ξεσηκωμός και όχι άλλη αναμονή. Οι δυνάμεις υπέρ των μονοπωλίων είναι αδίστακτες».

Α. Παπαρήγα: Τώρα πια η ευθύνη βρίσκεται στα χέρια του λαού

Α. Παπαρήγα: Τώρα πια η ευθύνη βρίσκεται στα χέρια του λαού

Κατήγγειλαν δε τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση λέγοντας πως «κρύβονται πίσω από την τρόικα» και ότι «ψεύδονται όταν λένε πως παλεύουν για τη διάσωση του 13ου και 14ου μισθού, όταν σφαγιάζονται τα επιδόματα, ο κατώτατος μισθός και καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας».

Θεσσαλονίκη

Πορείες διαμαρτυρίας για τις απαιτήσεις της τρόικας, τις διαπραγματεύσεις για τη μείωση του δημόσιου χρέους και τους όρους της δανειακής σύμβασης πραγματοποιήθηκαν και στη Θεσσαλονίκη.

«Ένας στους δύο νέους και μια στις τρεις γυναίκες είναι άνεργοι, 12% των συμπολιτών μας ζουν με μηδενικό εισόδημα και 50% κάτω από τα όρια της φτώχιας" τόνισε στην ομιλία του στη συγκέντρωση του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ, ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, εκφράζοντας την αντίθεση των συνδικάτων "στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας", τις απολύσεις, την περικοπή μισθών και συντάξεων και "στις πολιτικές, που οδηγούν στην φτώχεια και στην εξαθλίωση».

Χαιρετισμό απηύθηνε και το μέλος της διοίκησης της ΕΔΟΘ ΝΤ/ΑΔΕΔΥ Γιάννης Αμμανατίδης. Ακολούθησε πορεία που κατέληξε έξω από τη γ. γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης.

Στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ

Μετ' εμποδίων πραγματοποιούνται σήμερα και οι μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς στην απεργία συμμετέχουν με στάσεις εργασίας οι εργαζόμενοι σε αυτά.

Ειδικότερα, έως τις 5 το απόγευμα θα κινηθούν οι συρμοί του Μετρό, του ΗΣΑΠ και του ΤΡΑΜ. Στις 9 το βράδυ τραβούν χειρόφρενο τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ

Στο Μετρό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια από Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι Αεροδρόμιο, λόγω της 24ωρης απεργίας στον Προαστιακό και στον ΟΣΕ

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή