Συρία: Ανακαλούν τους πρεσβευτές τους Ισπανία και χώρες του Κόλπου

Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2012 15:53
UPD:16:08
A- A A+

Η Ισπανία ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακαλεί τον πρέσβη της από τη Συρία εξαιτίας της «ενίσχυσης της καταστολής σε βάρος του άμαχου πληθυσμού».

Η ισπανική κυβέρνηση, «εξαιτίας της ενίσχυσης της καταστολής σε βάρος του άμαχου πληθυσμού τις τελευταίες ημέρες στη Συρία (...), αποφάσισε να ανακαλέσει για διαβουλεύσεις τον πρέσβη της στη Δαμασκό», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Σε παρόμοια κίνηση προέβησαν οι χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, που ανακοίνωσαν ότι ανακαλούν τους πρέσβεις τους από τη Συρία και απελαύνουν τους Σύρους πρεσβευτές.

«Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, επικεφαλής του συμβουλίου, ανακοινώνει ότι οι χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου αποφάσισαν να αποσύρουν όλους τους πρέσβεις τους από τη Συρία και επίσης απαιτούν όλοι οι πρεσβευτές του συραικού καθεστώτος στα εδάφη του να αποχωρήσουν αμέσως», αναφέρει η ανακοίνωση του Συμβουλίου.

Τα μέλη του Συμβουλίου είναι το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, το Ομάν, το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι ανακοινώσεις ακολουθούν τις ανακλήσεις από τη Συρία των πρέσβεων της Γαλλίας και της Ιταλίας. http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2133039

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή