Στηρίζει ο Μ. Σουλτς την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας

Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2012 17:37

Ο Μ. Σουλτς τόνισε ότι στόχος στη διάρκεια της θητείας του θα είναι η προσήλωση στην υποψηφιότητα της Τουρκίας για ένταξη στην ΕΕ.

A- A A+

Την ελπίδα ότι οι κ.κ. Χριστόφιας και Έρογλου θα σφίξουν τα χέρια πριν από τον Ιούλιο, ώστε το Κυπριακό να λυθεί και η λύση του να αποτελέσει ευκαιρία για τις ευρωτουρκικές σχέσεις, εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας και επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Εγκεμέν Μπαγίς.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με το νέο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο κ. Μπαγίς υπογράμμισε ότι συμφωνήθηκε να υποστηριχθούν οι δύο πλευρές στην Κύπρο για την εξεύρεση συνολικής λύσης..

Ο Μ. Σουλτς τόνισε ότι στόχος στη διάρκεια της θητείας του θα είναι η προσήλωση στην υποψηφιότητα της Τουρκίας για ένταξη στην ΕΕ. Μάλιστα, υποστήριξε ότι κατά την άποψή του ο όρος «ευρωπαϊκή προοπτική» σημαίνει πως τα κράτη μέλη θα πρέπει να παραμένουν σταθερά στις υποσχέσεις τους για την υποψηφιότητα της Άγκυρας. Υποψηφιότητα η οποία, δεν έκρυψε, ότι συνιστά «μακρύ και δύσκολο δρόμο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή