Πτώση θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις

Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2012 08:53
UPD:09:13

Σταδιακή πτώση παρουσιάζει από σήμερα η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με την πρόβλεψη της ΕΜΥ να κάνει λόγο για χιονοπτώσεις στα ανατολικά, κυρίως, ηπειρωτικά, οι οποίες τοπικά στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και τη βόρεια Εύβοια θα είναι πυκνές.

A- A A+

Σταδιακή πτώση παρουσιάζει από σήμερα η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με την πρόβλεψη της ΕΜΥ να κάνει λόγο για χιονοπτώσεις στα ανατολικά, κυρίως, ηπειρωτικά, οι οποίες τοπικά στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και τη βόρεια Εύβοια θα είναι πυκνές. θυελλώδεις θα πνέουν οι άνεμοι στα πελάγη.

Χιονοπτώσεις σημειώνονται από το πρωί στα ορεινά της Αττικής (κλειστή είναι από νωρίς το πρωί η Λ. Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω), αλλά και στα βόρεια του νομού. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η χιονόπτωση αναμένεται να είναι κατά περιόδους πυκνή. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται τοπικές βροχές η χιονόνερο.

Οι άνεμοι θα πνέουν 6 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 6 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια ωστόσο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη, με τη θερμοκρασία από -1 έως 2 βαθμούς Κελσίου. Πυκνή χιονόπτωση προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία στην περιοχή της Χαλκιδικής. Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2133474 .

Κρύο και παγετός την Πέμπτη

Σε χαμηλά επίπεδα θα διατηρηθεί η θερμοκρασία και την Πέμπτη, με παγετό στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά - τοπικά ισχυρό στα βόρεια. Εντονες θα είναι, σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στο βόρειο Αιγαίο, τη Μαγνησία και την Εύβοια. Χιονόνερο στο βόρειο Αιγαίο, ανατολικά ηπειρωτικά και στα νοτιότερα πεδινά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 Μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 και πιθανώς 9 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση για σήμερα Τετάρτη:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες θα είναι πυκνές στη Χαλκιδική και την Πιερία.

Ανεμοι: βόρειοι, βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά 9 και πρόσκαιρα τοπικά 10 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -5 έως 2 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά κατά τόπους θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: τοπικές βροχές και στο Ιόνιο καταιγίδες που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά- ημιορεινά, σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και από το βράδυ σε πεδινές περιοχές της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου.

Ανεμοι: στα βόρεια ανατολικοί 5 με 7 πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο τοπικά από -3 μέχρι 3 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: στα νοτιά πεδινά βροχές και βαθμιαία χιονόνερο πρόσκαιρες καταιγίδες και στα υπόλοιπα χιονόνερο η χιονοπτώσεις που θα είναι πυκνές στη Θεσσαλία, κυρίως την ανατολική και νότια, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, τη βόρεια Εύβοια και πιθανώς τη βόρεια Πελοπόννησο.

Ανεμοι: βόρειοι, βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 0 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά της Κρήτης.

Ανεμοι: δυτικοί, βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά πρόσκαιρα δυτικοί, νοτιοδυτικοί.

Θερμοκρασία: από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια, κυρίως στα ορεινά.

Ανεμοι: στα βόρεια ανατολικοί, βορειοανατολικοί 8 με 10 μποφόρ και στα νότια δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή