Κατάληψη του ΥΠΕΚΑ από συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2012 15:28
UPD:17:25
NAFTEMPORIKI.GR

A- A A+

Κατάληψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) πραγματοποιούν συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ζητώντας απόσυρση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου με την οποία «αναιρείται ο δημόσιος χαρακτήρας του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ)».

Εντός του κτηρίου βρίσκεται ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος και άλλοι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, τους οποίους συνάντησε ο υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Έξω από το υπουργείο έχουν συγκεντρωθεί περίπου 100 άτομα, που προειδοποιούν πως δεν θα αποχωρήσουν πριν την απόσυρση της επίμαχης Πράξης, ενώ στο σημείο βρίσκονται και δύο διμοιρίες των ΜΑΤ.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ αναφέρει ότι ο υπουργός ΠΕΚΑ «με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που δημοσιοποιήθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 268) στις 31 Δεκεμβρίου του 2011 καταργεί "εν κρυπτώ και παραβύστω" την διάταξη του Νόμου 4001/2011, που ο ίδιος προ ολίγων μηνών ψήφισε, η οποία προέβλεπε την διατήρηση του άμεσου ή εμμέσου έλεγχου του Δημοσίου στoν ΑΔΜΗΕ, όπως και το δικαίωμα του Δημοσίου να διορίζει τα μέλη της Διοίκησης της Εταιρείας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή