Με 48ωρη απεργία απάντησαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή την Κυριακή
Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2012 11:45
UPD:23:13

Με 48ωρη απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή τη Κυριακή, απάντησαν ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στα μέτρα του νέου μνημονίου. (Φωτογραφία αρχείου)

A- A A+

Με 48ωρη απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή τη Κυριακή, απαντούν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στα μέτρα του νέου μνημονίου.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν σε συλλαλητήρια στο Σύνταγμα αύριο Παρασκευή και το Σάββατο στις 11.00, και την Κυριακή το απόγευμα στις 17.00.

Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο και στα οποία συμφώνησαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, με τη συγκυβέρνηση και την τρόικα είναι η «ταφόπλακα» της ελληνικής κοινωνίας, υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση και τονίζεται πως η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν νομιμοποιείται να πάρει τέτοια μέτρα.

«Απαιτούμε την ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου τώρα και της συγκυβέρνησης που την υπηρετεί. Είναι η ώρα να μιλήσει ο λαός», διαμηνύουν δύο τριτοβάθμιες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και καλούν «τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, τους νέους και όλους εκείνους που πλήττονται από την ασκούμενη μνημονιακή πολιτική να συμμετέχουν δυναμικά και μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις/συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα και την Περιφέρεια.

Συμμετοχή στην κινητοποίηση ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ), η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και το ΤΕΕ .

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) καλεί τα μέλη του σε αποχή από τα ιατρικά τους καθήκοντα και σε μαζική συμμετοχή στην 48ωρη απεργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας «για την πλήρη κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας και την εξόντωση των γιατρών».

Χειρόφρενο στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την Παρασκευή και το Σάββατο τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας, πλην του ΗΣΑΠ , καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά συμμετέχουν στην απεργία.

Στη διάρκεια του απεργιακού διημέρου δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο του Μετρό , του Τραμ, των λεωφορείων και των τρόλεϊ . Οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου (ΗΣΑΠ) θα κινηθούν και τις δύο ημέρες από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν και οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι, γεγονός που σημαίνει ότι ακινητοποιημένοι θα μείνουν την Παρασκευή και το Σάββατο και οι συρμοί ΟΣΕ και Προαστιακού .

Στη Θεσσαλονίκη τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ και τις δύο ημέρες θα εκτελούν δρομολόγια από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Συγκεντρώσεις ΠΑΜΕ το απόγευμα και την Παρασκευή

Ξεχωριστές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στα νέα μέτρα πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ. Ειδικότερα, στις 5.30 το απόγευμα σήμερα μέλη του συγκεντρώθηκαν στο Πεδίον του Αρεως, ενώ αύριο στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία στην Ομόνοια.

Κάλεσμα στο λαό με τη συμμετοχή του στις απεργιακές κινητοποιήσεις να ανατρέψει την κυβέρνηση για να μην ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση απηύθυνε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας ότι τα ψέματα τελείωσαν και ότι πλέον η ευθύνη είναι ατομική http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2134225 .

Οπως είπε, οι πολίτες πρέπει να εμπιστευθούν πια τις κατευθύνσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ. «Ο λαός», πρόσθεσε, «πρέπει να μην αισθάνεται θύμα, πρέπει να γίνει ο θύτης, να μετατρέψει σε θύματα τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ το ΛΑΟΣ, όλοι αυτοί πρέπει να πληρώσουν ακριβά».

Τη συμφωνία για το νέο μνημόνιο καταδίκασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα για τον Πρωθυπουργό και τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που τον στηρίζουν, μίλησε για «ηγεσία πολιτικών νάνων» που «υπογράφει την υποδούλωση της χώρας στις τράπεζες, στον άγριο καπιταλισμό και στον οικονομικό σωβινισμό της κας Μέρκελ», ανοίγοντας ταυτόχρονα διάπλατα το δρόμο για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2134178 .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή