Εντονες αντιδράσεις από τις αντιμνημονιακές δυνάμεις

Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2012 17:43

Εντονη κριτική από τους αντιπολιτευόμενους πολιτικούς αρχηγούς δέχθηκε σήμερα η τρικομματική κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, όσον αφορά τη συμφωνία για το νέο μνημόνιο.

A- A A+

Εντονη κριτική από τους αντιπολιτευόμενους πολιτικούς αρχηγούς δέχθηκε σήμερα η τρικομματική κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, όσον αφορά τη συμφωνία για το νέο μνημόνιο.

Αλ. Παπαρήγα: Ο λαός να γίνει θύτης με θύματα ΝΔ , ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ

Κάλεσμα στο λαό με τη συμμετοχή του στις απεργιακές κινητοποιήσεις να ανατρέψει την κυβέρνηση για να μην ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση απηύθυνε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας ότι τα ψέματα τελείωσαν και ότι πλέον η ευθύνη είναι ατομική.

Οπως είπε, οι πολίτες πρέπει να εμπιστευθύν πια τις κατευθύνσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ. «Ο λαός», πρόσθεσε, «πρέπει να μην αισθάνεται θύμα, πρέπει να γίνει ο θύτης, να μετατρέψει σε θύματα τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ το ΛΑΟΣ, όλοι αυτοί πρέπει να πληρώσουν ακριβά».

Η κ. Παπαρήγα τόνισε ακόμη ότι εάν ο λαός «θέλει να γλιτώσει από την τρόικα, πρέπει να παλέψει για την αποδέσμευση της Ελλάδας από την ΕΕ .

Πρέπει να εκμηδενίσει της δύναμη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και να παρεμποδίσει ψεύτικες λύσεις που του προτείνουν».

Επιπλέον, σημείωσε ότι με την ανατροπή της κυβέρνησης και την διεξαγωγή εκλογών «πρέπει να γίνει ένα βαθύ ρήγμα που ταυτίζεται με την συμπόρευση με το ΚΚΕ».

Αλ. Τσίπρας: Υπογράφουν την υποδούλωση της χώρας

Τη συμφωνία για το νέο μνημόνιο καταδικάζει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, χρησιμοποιώντας ιδιαιτέρως σκληρή γλώσσα, επιτίθεται στην τρικομματική κυβέρνηση, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για «μια ηγεσία πολιτικών νάνων» και καλεί τους πολίτες σε μία πλατιά λαϊκή ενότητα αντίστασης.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «το εξαρτημένο, ανυπόληπτο και υπό κατάρρευση πολιτικό κατεστημένο και ο μοιραίος Πρωθυπουργός που επέλεξαν παρέδωσε χθες τη χώρα όμηρο και υπόδουλη στους δανειστές της για πολλές δεκαετίες».

Υποστηρίζει παράλληλα ότι «πρόκειται για μια χρεοκοπημένη πολιτική ηγεσία που δεν έχει το σθένος και την εντιμότητα να κοιτάξει στα μάτια τις Ελληνίδες και τους Έλληνες και συμπληρώνει ότι «είναι όλοι τους υπόλογοι στην Ιστορία του τόπου και τον ελληνικό λαό».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στον Πρωθυπουργό και στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι «μια ηγεσία πολιτικών νάνων υπογράφει την υποδούλωση της χώρας στις τράπεζες, στον άγριο καπιταλισμό και στον οικονομικό σωβινισμό της κας Μέρκελ. Και ταυτόχρονα ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, υποκύπτοντας στα εκβιαστικά διλήμματα που η ίδια δημιούργησε».

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολίτες –ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης- σε έναν αγώνα «κοινωνικό, ανένδοτο, με στόχο την παραίτηση της κυβέρνησης Παπαδήμου, την καταψήφιση της δανειακής σύμβασης και την άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, που αποτελεί προϋπόθεση για τη σωτηρία της χώρας».

Εξάλλου, ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε συγκεντρώσεις κατά του νέου μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, στις έξι το απόγευμα στα Προπύλαια και την ίδια ώρα στην Καμάρα, στη Θεσσαλονίκη.

Φώτης Κουβέλης: Θα καταψηφίσω το νέο μνημόνιο

Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ξεκαθάρισε ότι θα καταψηφίσει το νέο μνημόνιο, σημειώνοντας παράλληλα πως η πιο έντιμη λύση θα ήταν οι εκλογές αμέσως μετά την ολοκλήρωση των ειδικών σκοπών της κυβέρνησης Παπαδήμου.

«Θα πάρω το βάρος και την ευθύνη και όταν έρθει το νέο μνημόνιο στη Βουλή, εγώ θα το καταψηφίσω», δήλωσε ο κ. Κουβέλης και επεσήμανε πως «εδώ και δύο χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα και αυτοί που χειρίστηκαν το θέμα θέλουν τώρα συμμετοχή σε ένα άκριτο "ναι"».

Ερωτηθείς εξάλλου για το ενδεχόμενο συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ σε κυβερνητικό σχήμα, ο κ. Κουβέλης απάντησε πως αυτό προϋποθέτει μία προγραμματική συμφωνία, η οποία θα έχει ως βασικό στοιχείο «το πώς θα αναζητηθούν ισοδύναμα και αντίρροπα».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος στη μείωση των κατώτατων μισθών, δεν εμφανίστηκε αρνητικός στην περικοπή των πολύ υψηλών συντάξεων, ενώ εκτίμησε ότι το ασφαλιστικό θα ξανανοίξει με ένταση και οδυνηρές συνέπειες.

Ντ. Μπακογιάννη: Αθλιο θέατρο σκιών

Από χθες παρακολουθούμε ένα άθλιο θέατρο σκιών των πολιτικών αρχηγών, σχολίασε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη για τη χθεσινή μαραθώνια σύσκεψη στο Μαξίμου και τους κατηγόρησε ότι έχουν το μυαλό τους στις επόμενες εκλογές και όχι στις επόμενες γενιές των Ελλήνων.

Σήμερα, πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη, «συνομολογούν σε μια κάκιστη συμφωνία και ψάχνουν 300 εκατομμύρια ευρώ που τους λείπουν. Εάν θέλουν 300 εκατομμύρια ευρώ ας κάνουν δεκτή την πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας να κόψουν 50% από μισθούς και συντάξεις βουλευτών, από το ονομαζόμενο πολιτικό σύστημα».

«Είναι πάρα πολύ εύκολο, είναι θέμα απλής απόφασης, για να μην κοροϊδεύουν πλέον το λαό», συμπλήρωσε η κ. Μπακογιάννη.

Γ. Δημαράς: Εν κρύπτω συνωμοτούν ενάντια στο λαό

Εντονα επικριτικός απέναντι στους πολιτικούς αρχηγούς ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Αρματος Πολιτών Γιάννης Δημαράς. Οπως είπε, «οι πολιτικοί αρχηγοί της κυβερνητικής αντισυνταγματικής πλειοψηφίας, ασελγώντας στη Δημοκρατία παρέδωσαν τη χώρα και το λαό στους κατακτητές».

Ο κ. Δημαράς υποστήριξε επίσης ότι «για ακόμη μια φορά ο ελληνικός λαός παρακολουθεί τη σφαγή του από τα ΜΜΕ και τις "διαρροές" καθώς κανείς δε γνωρίζει επισήμως ποια είναι η συμφωνία και με ποιους όρους». «Η κυβέρνηση», πρόσθεσε, «αρνείται να ενημερώσει το λαό, και το Ελληνικό κοινοβούλιο».

«Πουθενά σε όσα σενάρια έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τα νέα επαχθέστερα μέτρα, δεν υπάρχει αναφορά, για κοινωνικό κράτος, προστασία των αδυνάτων, προστασία του Ελληνικού Λαού», συνέχισε ο κ. Δημαράς και επεσήμανε ότι «εν κρύπτω συνωμοτούν ενάντια στο λαό και την πατρίδα, οι κυβερνώντες, και αποφασίζουν την εξόντωση δια της πείνας, της εξαθλίωσης, της ανέχειας και της απαλλοτρίωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Ο πρόεδρος του Πανέλληνιου Αρματος Πολιτών σημείωσε ακόμη ότι «ο ελληνικός λαός τούτες τις δύσκολες ώρες πρέπει να υψώσει το ανάστημά του και να απαντήσει με ένα βροντερό ΟΧΙ στην παράδοση της χώρας στους τοκογλύφους. Είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση προκήρυξη εκλογών ώστε να αποφασίσει ο ΛΑΟΣ για το μέλλον του».

«Η λύση είναι στα χέρια του Λαού. Με τη μαζική συμμετοχή σε κινητοποιήσεις θα μπορέσει να ανατρέψει τους εχθρούς του Έθνους που έχουν κάνει αρχηγείο τους το Μέγαρο Μαξίμου», κατέληξε ο κ. Δημαράς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή