Σούπερ Λίγκα: Ντέρμπι στο «Καραϊσκάκη»

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012 13:22
UPD:13:25

A- A A+

Πέντε μέρες μετά το σπουδαίο διπλό μέσα στην Τούμπα, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να συνεχίσουν νικηφόρα απέναντι και στην Ένωση, προκειμένου να επιστρέψουν στην κορυφή της βαθμολογίας. Από το ρετιρέ θα περιμένουν στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη την Κυριακή για να παραμείνουν πρώτοι και να πάνε χωρίς άγχος στη Μόσχα, όπου την προσεχή Τρίτη αντιμετωπίζουν τη Ρουμπίν Καζάν στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τους «32» του Europa League.

Ο αγώνας με τους Ρώσους ήταν και η αιτία, που το ντέρμπι με την ΑΕΚ διεξάγεται Παρασκευή, καθώς οι Πειραιώτες ζήτησαν να τους δοθεί μια επιπλέον μέρα για να προετοιμαστούν για τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις.

Στο μέτωπο των τραυματισμών ο Ολυμπιακός δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να «πονοκεφαλιάζει» μόνο για τον Ράφικ Τζιμπούρ, ο οποίος δεν είναι 100% έτοιμος, παρότι έπαιξε κανονικά με τον ΠΑΟΚ.

Στον αντίποδα οι ΑΕΚ πηγαίνει στο «Καραϊσκάκη» με το μυαλό στο περσινό ντροπιαστικό 6-0, αλλά και χωρίς κάποιο ιδιαίτερο κίνητρο. Ουσιαστικά το μυαλό των περισσοτέρων στην ομάδα βρίσκεται στο διοικητικό κομμάτι και στις απειλές της UEFA να την αποκλείσει από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, λόγω μη τήρησης του Financial Fair Play, παρά στο ντέρμπι.

Ουκ ολίγα είναι τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει και ο Νίκος Κωστένογλου. Ο τεχνικός της Ένωσης δεν θα έχει στη διάθεσή του ούτε τον Τραϊανό Δέλλα, ούτε τον Γρηγόρη Μάκο, που είναι τραυματίες, την ώρα που πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο Κώστας Μανωλάς.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις