Δεν ψηφίζει τη σύμβαση ο ΛΑ.Ο.Σ.

Ρήγματα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ - Κλυδωνισμοί σε ΝΔ
Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012 14:16
UPD:17:47

Την απόφαση του ΛΑ.Ο.Σ. να μην ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που τη συνοδεύουν, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης.

A- A A+

Την απόφαση του ΛΑ.Ο.Σ. να μην ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που τη συνοδεύουν, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης. «Εάν θελήσει ο Πρωθυπουργός οι υπουργοί του ΛΑ.Ο.Σ. θα μείνουν, εγώ δεν θα επέμβω», διευκρίνισε για το θέμα της παραμονής του κόμματός του στην κυβέρνηση και κάλεσε τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε ανασχηματισμό με τοποθέτηση τεχνοκρατών στο κυβερνητικό σχήμα.

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό, σε επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό αναφέρει πως είναι στη διάθεσή του οι παραιτήσεις των υπουργών του ΛΑ.Ο.Σ. και πλέον είναι στην ευχέρεια του κ. Παπαδήμου αν θα τις κάνει δεκτές.

Την ίδια ώρα, η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για την έγκριση της συμφωνίας των νέων μέτρων μετατέθηκε για τις 18.00 κι ενώ συνεχίζονται τα ρήγματα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ εν όψει της ψήφισης των μέτρων, καθώς μετά την παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας, βουλευτή Ηλείας του Κινήματος, Γιάννη Κουτσούκου, παραιτήθηκε από τη βουλευτική του έδρα και ο βουλευτής Αρτας, Παύλος Στασινός. Στη Νέα Δημοκρατία, ο Γ. Μιχελάκης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές.

ΛΑΟΣ
Συνέντευξη Τύπου Γ. Καρατζαφέρη

Συνέντευξη Τύπου Γ. Καρατζαφέρη.

«"Όχι" στη γερμανική μπότα»

Πιο αναλυτικά, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2134896 , τόνισε ότι στο ερώτημα αν η Ελλάδα μπορεί να κάνει εκτός Ε.Ε., η απάντηση είναι ότι «σαφώς δεν πρέπει και δεν μπορεί, αλλά μπορεί εκτός γερμανικής μπότας». Γιατί σήμερα, πρόσθεσε, δεν υπάρχει Ε.Ε., αλλά γερμανική κυριαρχία η οποία συμπεριφέρεται στους Επιτρόπους ως μαριονέτες.

Οι αποφάσεις για την Ε.Ε., υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης, δεν λαμβάνονται στις Βρυξέλλες, αλλά σε ένα πύργο έξω από το Βερολίνο όπου η κ. Μέρκελ δίνει εντολές στις χώρες - δορυφόρους της Γερμανίας, την Αυστρία, τη Φινλανδία, την Ολλανδία και «δυστυχώς το Λουξεμβούργο», γιατί όπως σημείωσε, μέχρι πρόσφατα ο κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ήταν συνεννοήσιμος και τώρα έχει γίνει «δεύτερος Σόιμπλε».

Με έχει ενοχλήσει η ταπείνωση της χώρα μας, μάς έκλεψαν την αξιοπρέπεια, θέλουν να μας αφαιρέσουν και το τελευταίο ίχνος εθνικής κυριαρχίας, μας επέβαλαν τον ευτελισμό και αυτό δεν το επιτρέπω όσο κι αν πεινάω, ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του για τη στάση των δανειστών κατά την πρόσφατη διαπραγμάτευση.

«Το απαιτούν: θα σας δώσουμε λεφτά αλλά θα μας δώσετε και το τελευταίο ίχνος εθνικής κυριαρχίας», όμως «δεν μπορεί να είναι όμηρος και υπήκοος ο Ελληνας», «ο εθνικός ύμνος μιλάει για ελευθερία όχι ευδαιμονία», παρατηρησε, λέγοντας πως «μας ζητούν 40 χρόνια υποταγής».

«Persona non grata o κ. Τόμσεν»

Αναφερόμενος εξάλλου στη σύσκεψη των τριών αρχηγών υπό τον Λ.Παπαδήμο, ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε πως «φθάσαμε στον απόλυτο ευτελισμό για μία μικρή διαφορά που είχε προκύψει για ένα ποσό γύρω στα 200 εκατ. ευρώ», «για μία μείωση στις συντάξεις των γερόντων της τάξης των 10 ευρώ», «να φωνάξουμε οι πέντε (οι τρεις αρχηγοί, ο Πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπ. οικονομικών Ευ. Βενιζελος) τον κ. Πολ Τόμσεν να τον παρακαλέσουμε». «Αυτό, είπα, είναι απαράδεκτο», τόνισε και χαρακτήρισε persona non grata για την Ελλάδα τον κ. Τόμσεν.

«Δεν υφίσταται θέμα χρεοκοπίας»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., δεν υφίσταται θέμα χρεοκοπίας, γιατί «αν πέσει η Ελλάδα, θα συμπαρασύρει πολλές χώρες, εν τέλει την Ευρώπη». «Δεν θα μπορούσε να πτωχεύσει η Ελλάδα», συμπλήρωσε, «ενώ επίκεινται εκλογές σε Γαλλία και ΗΠΑ». Την ίδια ώρα, και η ίδια η Γερμανίδα καγκελάριος προειδοποίησε, μιλώντας στη Μπούντεσταγκ, για τις «ανεξέλεγκτες συνέπειες» που θα έχει μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2134892 . Σύμφωνα με πηγή την οποία επικαλείται το Reuters, η κ. Μέρκελ υποστήριξε πως θα είναι επικίνδυνο να χρεοκοπήσει η Ελλάδα .

«Πρέπει να προχωρήσουμε πιο θαρρετά, ο δρόμος που μας προτείνουν δεν είναι ο σωστός» τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο Γ. Καρατζαφέρης και παρουσίασε την πρόταση του ΛΑ.Ο.Σ. που μεταξύ άλλων προβλέπει πέντε χρόνια περίοδο χάριτος και ετήσιες δόσεις των 10 δισ. ευρώ, με επιτόκιο 1%.

Τέλος, ο κ. Καρατζαφέρης τάχθηκε υπέρ της παράτασης του χρόνου των εκλογών, λέγοντας ότι εάν γίνουν τώρα, αυτό που θα συμβεί θα είναι η ραγδαία άνοδος της Αριστεράς. «Δεν θέλω να ρίξω την Ελλάδα στα χέρια των κομμουνιστών», δήλωσε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας παράλληλα φόβους για κοινωνική εξέγερση, την οποία, όπως είπε, «δεν θα είναι ικανή από μόνη της η αστυνομία να ελέγξει και ίσως να χρειαστούν κι άλλα πράγματα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή