Δεύτερη ημέρα κινητοποιήσεων

Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012 08:17
UPD:13:33
A- A A+

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται για δεύτερη συνεχή ημέρα η χώρα, καθώς τα συνδικάτα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στα μέτρα του νέου μνημονίου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα, ενώ έχει προγραμματισθεί νέο συλλαλητήριο την Κυριακή στις 17.00.

«Οι εργαζόμενοι με τη μεγάλη συμμετοχή τους και στη σημερινή απεργία αλλά και στα συλλαλητήρια των Συνδικάτων στην Αθήνα και στην περιφέρεια συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στα αντιδημοκρατικά και εξοντωτικά μέτρα του νέου Μνημονίου που εκβιαστικά επιβάλλουν οι δανειστές της Τρόικα», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

NAFTEMPORIKI.GR

«Αυτή την κρίσιμη στιγμή που διακυβεύονται βασικά και θεμελιώδη εργατικά δικαιώματα όπως ο θεσμός των ΣΣΕ πρέπει όλοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τα συνδικάτα στη βάση των κοινών εργατικών προβλημάτων», σημειώνει, προειδοποιώντας πως θα αντιπαλέψει με όλα τα μέσα για να ανατραπούν αυτά τα βάρβαρα, αντικοινωνικά και αντισυνταγματικά μέτρα στους φορείς της χώρας και της Ευρώπης».

Καλεί εξάλλου τους εργαζομένους στην αυριανή συγκέντρωση των συνδικάτων στις 17:00 στο Σύνταγμα.

Σημειώνεται ότι στις αρχές της εβδομάδας θα συνεδριάσουν τα όργανα της Συνομοσπονδίας για να αποφασίσουν τις επόμενες δράσεις των συνδικάτων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους και όλες αύριο Κυριακή στους δρόμους και στις πλατείες όλων των πόλεων και κυρίως στην πλατεία Συντάγματος», δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης, Συντονιστής της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της σημερινής απεργιακής συγκέντρωσης.

«Να στείλουμε στον «αγύριστο» την τρόικα, την υποτελή κυβέρνηση, το μνημόνιο και το δημόσιο χρέος. Να σταματήσουμε τη λεηλασία, την υποδούλωση και την καταστροφή του λαού και χώρας. Να βάλουμε τα θεμέλια για μια νέα Ελλάδα της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, δύο πανό, με σύνθημα «Κάτω η δικτατορία των μονοπωλίων της ΕΕ» γραμμένο και στα αγγλικά, ανήρτησαν σήμερα το πρωί στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης μέλη του ΠΑΜΕ.

Εξι συλλήψεις και 11 προσαγωγές την Παρασκευή

Χθες, η αστυνμία προχώρησε σε 11 προσαγωγές και έξι συλλήψεις στη διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας. Οι ταραξίες προξένησαν περιορισμένες υλικές ζημιές σε τζαμαρίες τριών κτηρίων και σε μάρμαρα εισόδου δύο ξενοδοχείων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δύο τραυματίες πολίτες τραυματίστηκαν από διαδηλωτές που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις. Ανακοινώθηκε επίσης ότι τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί από πέτρες, ξύλα και αντικείμενα που εκσφενδόνισαν κουκουλοφόροι.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν στο περιθώριο της κεντρικής απεργιακής συγκέντρωσης ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, με πετροπόλεμο, ρίψη μολότοφ και εκτεταμένη χρήση χημικών.

Ακινητοποιημένα τα ΜΜΜ

Χειρόφρενο έχουν τραβήξει από χθες τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας, πλην του ΗΣΑΠ, καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά συμμετέχουν στην απεργία.

Συγκεκριμένα, χθες και σήμερα δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο του Μετρό, του Τραμ, των λεωφορείων και των τρόλεϊ. Οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου (ΗΣΑΠ) θα κινηθούν από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν και οι συρμοί ΟΣΕ και Προαστιακού, καθώς στην απεργιακή κινητοποίηση μετέχουν και οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι.

Στη Θεσσαλονίκη τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ εκτελούν δρομολόγια από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Δεμένα τα πλοία

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας παραμένουν και τα πλοία, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία συμμετέχει στην 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με έναρξη την 00.01 ώρα της Παρασκευής και λήξη την 24.00 τα μεσάνυχτα ώρα του Σαββάτου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή