Έκκληση Αραβικού Συνδέσμου για ειρηνευτική δύναμη στη Συρία

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012 19:19
UPD:13/02/2012 00:57

Ο Αραβικός Σύνδεσμος απηύθυνε έκκληση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να αποστείλει διεθνή ειρηνευτική αποστολή στη Συρία με τη συνδρομή αραβικών κρατών και αποφάσισε να τερματίσει τη δική του αποστολή παρατηρητών στη χώρα, σύμφωνα με ψήφισμα που εγκρίθηκε από τοςυ υπουργούς του Συνδέσμου.

A- A A+

Ο Αραβικός Σύνδεσμος απηύθυνε έκκληση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να αποστείλει διεθνή ειρηνευτική αποστολή στη Συρία με τη συνδρομή αραβικών κρατών και αποφάσισε να τερματίσει τη δική του αποστολή παρατηρητών στη χώρα, σύμφωνα με ψήφισμα που εγκρίθηκε από τοςυ υπουργούς του Συνδέσμου και εξασφάλισε το Reuters.

Το ψήφισμα καλεί για «άνοιγμα των διαύλων επικοινωνίας με τη συριακή αντιπολίτευση και για τη παροχή όλων των μορφών πολιτικής και υλικής στήριξης προς αυτήν», σύμφωνα με το ψήφισμα.

Όπως επισημαίνεται, η βία εναντίον αμάχων αποτελεί παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου και οι ένοχοι «πρέπει να τιμωρηθούν». Το ψήφισμα απευθύνει εκ νέου έκκληση προς τα αραβικά κράτη να επιβάλουν οικονομικές κυρώσεις στη Συρία και ανακοινώνει τη διακοπή όλων των μορφών διπλωματικής συνεργασίας με τη Δαμασκό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή