Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Χαλκιδική

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012 06:05
UPD:11:57
A- A A+

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 3.34 τα ξημερώματα από απόσταση 243 χλμ. βόρεια της Αθήνας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 24 χλμ. δυτικά της χερσονήσου του Αθω.

Στην περιοχή καταγράφεται μετασεισμική ακολουθία που χαρακτηρίζεται φυσιολογική. Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο σεισμολόγος στο Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Μανώλης Σκορδίλης δήλωσε το φαινόμενο εξελίσσεται κανονικά, τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής ακολούθησαν 10 μετασεισμοί μικρότερου μεγέθους (μεταξύ 2 και 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ).

Όπως έγινε γνωστό από τις αστυνομικές αρχές, ο σεισμός έγινε αισθητός τόσο σε περιοχές της Σιθωνίας όσο και στο Αγιον Όρος, ακόμη και σε προάστια της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής, δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

Σύμφωνα με τον κ. Σκορδίλη, το επίκεντρο βρίσκεται κοντά στην τάφρο του Βορείου Αιγαίου που θεωρείται τμήμα του ρήγματος της Ανατολίας.

Οι επιστήμονες παρακολουθούν το φαινόμενο, εκτιμούν όμως πως πιθανότατα πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό που δεν εμπνέει ανησυχία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή