Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο - Παρών ο Μ. Βορίδης

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012 16:44
UPD:17:23

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, παρόντος και του Μάκη Βορίδη, γεγονός που δείχνει ότι η παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Υποδομών δεν έγινε δεκτή από τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

A- A A+

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, παρόντος και του Μάκη Βορίδη, η παραίτηση του οποίου -όπως όλα δείχνουν- δεν έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις, απομακρύνεται το ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης.

Κύριο αντικείμενο της συνεδρίασης είναι οι άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την υλοποίηση των μέτρων του νέου μνημονίου, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, επί τάπητος τίθενται επίσης τα νομοσχέδια για τους φρουρούς στα εμπορικά πλοία και τις ιατρικές ειδικότητες.

Σήμερα αναμένεται να οριστικοποιηθεί και το ζήτημα των περικοπών ύψους 325 εκατ. ευρώ που απαιτούν οι εταίροι, προκειμένου να «κλείσει» το νέο μνημόνιο και να εκταμιευθεί η νέα βοήθεια.

«Υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση για τα 325 εκατ. ευρώ που θα υποβληθεί από την κυβέρνηση στο Eurogroup», είπε κυβερνητικός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Αλλος αξιωματούχος είπε ότι τα 125 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από μείωση των αμυντικών δαπανών, αρνούμενος να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το υπόλοιπο ποσό.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι η Ελλάδα θα πρέπει καταλήξει σε συμφωνία για τα 325 εκατ. ευρώ έως την Τετάρτη, ημέρα συνεδρίασης του Eurogroup, έτσι ώστε να δοθεί το «πράσινο φως» για τις περαιτέρω κινήσεις.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή