Α. Λοβέρδος: Αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ τις επόμενες ημέρες

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012 14:02
UPD:16:25

Αμεση αλλαγή ηγεσίας τις επόμενες ημέρες και όχι εβδομάδες, καθώς και αλλαγή φυσιογνωμίας σε μεταρρυθμιστικό σοσιαλδημοκρατικό ευρωπαϊκό κόμμα, πρότεινε για το ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σε εκδήλωση για την «επόμενη ημέρα» στο Κίνημα.

A- A A+

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει ηγεσία τις επόμενες ημέρες, όχι τις επόμενες εβδομάδες, καθώς και φυσιογνωμία», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΕΒΕΑ, με θέμα την παρουσίαση της ιδεολογικής του «πλατφόρμας» για το Κίνημα.

«Να γίνει», πρόσθεσε, «ένα ανανεωμένο, μεταρρυθμιστικό, σοσιαλδημοκρατικό, ευρωπαϊκό κόμμα με κατοχυρωμένες τάσεις στο εσωτερικό του, "φεύγοντας" ταυτόχρονα από το μοντέλο του αρχηγικού κόμματος και μεταβαλλόμενο σε συλλογικό κόμμα».

Αν. Λοβέρδος: Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει τις επόμενες ημέρες

Αν. Λοβέρδος: Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει τις επόμενες ημέρες.

Αναφερόμενος στις διεργασίες που έχουν συντελεστεί όλο το προηγούμενο διάστημα, με αποκορύφωμα την ψηφοφορία της 12ης Φεβρουαρίου 2012, είπε ότι γεννούν την ελπίδα πως οι διάφορες αλλαγές θα οδηγήσουν στην εξάλειψη της πόλωσης, με αποτέλεσμα «να δούμε συνθήκες συνεργασίας», προσθέτοντας ότι «μένει να δούμε αν αυτή η καλή αρχή θα έχει και συνέχεια».

Ε. Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ έχει ακρωτηριαστεί

Ε. Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ έχει ακρωτηριαστεί.

Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι το Κίνημα πρέπει να προχωρήσει σε αυτοκριτική, η οποία, όμως, δεν πρέπει να νοηθεί ως «άρθρωση λόγου με σκοπό την αυτοδικαίωση».

«Αν δεν υπήρχε η κρίση, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θα ήταν στην πρώτη γραμμή ποιότητας πανευρωπαϊκά», τόνισε, και μιλώντας για τον Γιώργο Α. Παπανδρέου είπε ότι ανέλαβε την επίλυση προβλημάτων 37 ετών, ενθάρρυνε ως πρωθυπουργός τους υπουργούς που ήθελαν να προχωρήσουν σε αλλαγές, συνέβαλε στις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου και της 26ης Οκτωβρίου, κράτησε ενωμένο το κόμμα, ενώ συνέβαλε και στον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ακόμη ότι αν δεν υπήρχε το πρώτο Μνημόνιο, η χώρα θα είχε καταρρεύσει. Από την άλλη, ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ δημαγώγησε πριν τις εκλογές του 2009, παρά τις προειδοποιήσεις διαφόρων στελεχών του, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου.

Σε ό,τι αφορά στην πολιτική μετά την έναρξη της κρίσης, είπε ότι «προσπαθούσαμε να δημιουργήσουμε στους πολίτες την αίσθηση ότι "αυτό" είναι κάτι παροδικό», βάζοντας ταυτόχρονα χρονοδιαγράμματα, τα οποία το ένα μετά το άλλο κατέρρεαν.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, τα κυβερνητικά στελέχη Κώστας Σκανδαλίδης, Γιάννης Ραγκούσης, Μιχάλης Τιμοσίδης, Κώστας Σπηλιόπουλος, Μάρκος Μπόλαρης και Πάρις Κουκουλόπουλος, καθώς και οι βουλευτές Δημήτρης Κρεμαστινός, Χρήστος Αηδόνης, Νάντια Γιαννακοπούλου, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Θανάσης Οικονόμου, Γιώργος Ντόλιος, Ηλίας Μόσιαλος και Θεοδώρα Τζάκρη.

Το ζήτημα επίσπευσης των διαδικασιών εκλογής νέου προέδρου αναμένεται να τεθεί από πολλά στελέχη που «συμπορεύονται» με Ευάγγελο Βενιζέλο κατά την απογευματική συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται στον απόηχο της διαγραφής 22 βουλευτών του κόμματος που καταψήφισαν τη νέα δανειακή σύμβαση.

Χθες, η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, επανέλαβε την εκτίμησή της ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει τον κύκλο του» ενώ τάχθηκε εκ νέου υπέρ της παράτασης του βίου της κυβέρνησης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή