Νιγηρία: 200 κρατούμενοι δραπέτευσαν μετά από επίθεση ενόπλων

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012 15:53
A- A A+

Ένοπλοι πραγματοποίησαν επίθεση σε φυλακή στην κεντρική Νιγηρία και απελευθέρωσαν περίπου 200 κρατούμενους, ενώ σκότωσαν έναν δεσμοφύλακα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και επίσημη πηγή.

«Μεγάλος αριθμός ενόπλων επιτέθηκαν στη φυλακή Κότον Κάρφε χθες το βράδυ, έριξαν εκρηκτικά στην πύλη και άνοιξαν πυρ», δήλωσε η Χαντίζα Αμίνου, εκπρόσωπος της διοίκησης των φυλακών της πολιτείας Κόγκι.

«Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών και ένας από τους άνδρες μας σκοτώθηκε. Οι ένοπλοι έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τούς δεσμοφύλακες και απελευθέρωσαν 199 κρατούμενους», πρόσθεσε.

Οι κάτοικοι της πόλης αποδίδουν την ευθύνη για την επίθεση στη φυλακή στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

«Χθες βράδυ γύρω στις 19:00 περίπου είκοσι ένοπλοι άνδρες επιτέθηκαν στη φυλακή. Χρησιμοποίησαν εκρηκτικά για να ρίξουν την πύλη της φυλακής και ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους δεσμοφύλακες», σημείωσε ο Ισιάκα Γιακούμπ, ένας αυτόπτης μάρτυρας.

«Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για την Μπόκο Χαράμ», πρόσθεσε.

Ένας δημοσιογράφος από την περιοχή δήλωσε από τη μεριά του ότι οι ένοπλοι επέβαιναν σε μηχανές, κάτι που συνηθίζουν τα μέλη της Μπόκο Χαράμ όταν εξαπολύουν επιθέσεις.

Τον Σεπτέμβριο του 2010 η Μπόκο Χαράμ είχε επιτεθεί σε φυλακή στην πολιτεία Μπάουσι, με αποτέλεσμα να αποδράσουν περισσότεροι από 700 κρατούμενοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή