Ηλ. Μόσιαλος: Μας βλέπουν σαν μια Ανατολική Γερμανία

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012 18:44
UPD:19:13

«Νομίζω ότι υπάρχει μια γνώμη σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι δεν λειτουργούν τα πράγματα στην Ελλάδα. Αυτό οι ίδιοι θεωρούν. Μας βλέπουν, λίγο πολύ, ως μια Ανατολική Γερμανία την οποία πρέπει να την φτιάξουν», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Μόσιαλος.

A- A A+

Ορισμένοι βλέπουν την Ελλάδα σαν μια Ανατολική Γερμανία και προσπαθούν να την αναδιοργανώσουν με πρότυπα τα οποία οι ίδιοι έχουν στο μυαλό τους, παρατήρησε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ηλίας Μόσιαλος, αναφερόμενος στη στάση των Ευρωπαίων προς τη χώρα μας.

«Νομίζω ότι υπάρχει μια γνώμη σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι δεν λειτουργούν τα πράγματα στην Ελλάδα. Αυτό οι ίδιοι θεωρούν. Μας βλέπουν, λίγο πολύ, ως μια Ανατολική Γερμανία την οποία πρέπει να την φτιάξουν», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Μόσιαλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν μπορείς να διατάξεις μια χώρα «μέσα σε δύο η τρία χρόνια χωρίς να παίρνεις υπόψη σου και τη δική της ιστορία και τις προδιαγραφές που έχει για μια αναπτυξιακή πορεία».

Αναφερόμενος παράλληλα στο εκλογικό πολιτικό τοπίο, εξέφρασε την εκτίμηση πως αν πάει το πολιτικό σύστημα σε εκλογές με ένα θολό τοπίο αλληλοκατηγοριών δεν θα αλλάξει τίποτα.

Ερωτηθείς σχετικά με τη δημοσιονομική λιτότητα επισήμανε ότι έτσι κι αλλιώς έπρεπε να γίνει, καθότι ξοδεύαμε πολύ περισσότερα απ' ότι το κράτος μπορούσε να εισπράξει και να παράξει. Παραδέχθηκε πάντως ότι η δημοσιονομική λιτότητα πολλές φορές δεν έγινε με τους καλύτερους όρους.

«Θα μπορούσαν να κοπούν πολύ περισσότερες δαπάνες. Υπάρχουν πολλές λειτουργικές δαπάνες στα υπουργεία οι οποίες με στόχευση θα μπορούσαν να μειωθούν. Να μειωθεί και ο δημόσιος τομέας και να αναδιοργανωθεί. Αλλά αυτό, δυστυχώς, δεν έγινε. Γιατί και το πολιτικό σύστημα ήρθε αντιμέτωπο με τον εαυτό του», πρόσθεσε.

Υποστήριξε τέλος ότι το πολιτικό σύστημα πρέπει να αποφασίσει τι είδους κράτος θέλει και ποιος θα πρέπει να είναι ο ρυθμιστικός ρόλος του κράτους, καθώς, όπως είπε, δεν μπορούμε να έχουμε δημόσιο τομέα σ' όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή