Στη ΝΔ προσχωρούν Μ. Βορίδης και Αδ. Γεωργιάδης

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012 08:03
UPD:12:23

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς (Κ) συναντήθηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος τον Μάκη Βορίδη (Δ) και τον Αδωνι Γεωργιάδη (Α).

A- A A+

Στη ΝΔ αναμένεται να προσχωρήσουν σήμερα οι διαγραφέντες από το ΛΑΟΣ βουλευτές, Μάκης Βορίδης και Αδωνις Γεωργιάδης. Οι κ.κ. Βορίδης και Γεωργιάδης έφτασαν λίγο πριν από τις 11 στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας επί της Λεωφόρου Συγγρού, όπου έχουν συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόσο ο κ. Βορίδης όσο και ο κ. Γεωργιάδης αναμένεται να παραδώσουν την έδρα τους στη Βουλή και να παραιτηθούν από βουλευτές.

Ο κ. Βορίδης θα παραμείνει στη θέση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ενώ προτίθεται να είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στο υπόλοιπο Αττικής. Ο κ. Γεωργιάδης θα κατέβει στη Β' Αθηνών.

Μιλώντας νωίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, επιβεβαίωσε τις σχετικές πληροφορίες και ανακοίνωσε ότι στις 11 το πρωί ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τους κ.κ. Βορίδη και Γεωργιάδη και θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο βουλευτές διεγράφησαν από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ μετά τη διαφοροποίησή τους από τη γραμμή του κόμματος και την υπερψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης.

Καυστικός για τη στάση των δύο βουλευτών και τη, προσχώρησή τους στη ΝΔ εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Κωστής Αϊβαλιώτης. Κάποιοι, είπε, θέλουν να πάρουν το Champions League της αχαριστίας, τονίζοντας ταυτόχρονα πως κανείς δεν είναι αναντικατάστατος.

«Για να φτιαχτεί αυτό το κόμμα χύθηκε ιδρώτας, δάκρυα και αίμα ... όλοι όσοι έφτιαξαν αυτό το κόμμα, τη φανέλα τη μουσκέψαμε, γι αυτό αγαπάμε τη φανέλα και τον αρχηγό μας», δήλωσε στο Radio 9 ο κ. Αϊβαλιώτης και σημείωσε πως υπάρχουν σημαντικά στελέχη στο ΛΑ.Ο.Σ. που «ποτέ δεν έστησαν τον κόσμο, ποτέ δεν μαχαίρωσαν κανέναν από πίσω, ποτέ δεν έκαναν μαγκιές. Αυτός είναι ο πατριωτικός χώρος του ΛΑ.Ο.Σ., συμπλήρωσε και αφού προέβλεψε ότι στις επόμενες εκλογές ο ΛΑ.Ο.Σ. θα έχει 25-30 βουλευτές στη Βουλή, υπενθύμισε προς πάσα κατεύθυνση τη φράση του Γ. Καρατζαφέρη ότι «15 βουλευτές έχω και τους 15 να χάσω θα τους ξαναγεννήσω».

Ο Αδ. Γεωργιάδης ήταν από την αρχή από την ίδρυση του κόμματος, ο Μ. Βορίδης ήρθε σε ένα άλλο σημείο αργότερα, αλλά αφού ήρθαν, είπαμε πάμε όλοι μαζί, αλλά δεν μαχαιρώνουμε ο ένας τον άλλο, πρόσθεσε ο κ. Αϊβαλιώτης, τονίζοντας πως αδυνατεί να καταλάβει πως το «όχι» στο νέο μνημόνιο που είπαν όλοι στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΛΑ.Ο.Σ., έγινε μέσα σε δύο μέρες «ναι» και μάλιστα χωρίς αστερίσκους.

«Όλοι εμείς είμαστε ευγνώμονες στον Καρατζαφέρη αν τώρα κάποιοι θέλουν να παρουν το Champions League της αχαριστίας, ας το πάρουν τι να πω», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ..

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Καρατζαφέρης, απέδωσε σε ... vertigo (απώλεια προσανατολισμού) τη διαφοροποίηση των πρώην βουλευτών του από τη γραμμή του κόμματος.

«Τα προβλήματα άρχισαν όταν υπουργοποιήθηκαν οι κύριοι Βορίδης και Γεωργιάδης», υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και πρόσθεσε: «Οι άνθρωποι επηρεάζονται, κάποιοι μιλάνε για vertigo, ότι ίσως η γρήγορη ανέλιξη επέβαλε κάποια άλλη πολιτική ή να αλλάξουν τον προσανατολισμό τους...».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή