Δημοσκόπηση του ΑΠΘ: Η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά 6,3%

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2002 17:53
A- A A+

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά 6,3% στην πρόθεση ψήφου των Θεσσαλονικέων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διενεργήθηκε από το τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου υπό τον καθηγητή Θόδωρο Χατζηπαντελή στις αρχές Απριλίου για λογαριασμό της ΕΡΤ-3.

Στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης σε δείγμα 1.400 ατόμων, στο ερώτημα αν γίνονταν σύντομα εκλογές, το 33% δήλωσε ότι θα ψήφιζε Νέα Δημοκρατία, το 26,7% ΠΑΣΟΚ, το 6,1% ΚΚΕ, το 2,7% Συνασπισμό, το 2,2% ΚΕΠ, το 1,7% ΔΗΚΚΙ, ενώ 22,5% δήλωσε πως δεν έχει ακόμη αποφασίσει.

Οσον αφορά τη στάση των πολιτών απέναντι στους θεσμούς, οι ερωτηθέντες δηλώνουν στα υψηλότερα ποσοστά «κοντά» στους θεσμούς της εκκλησίας, του ραδιοφώνου, των εφημερίδων και των ΜΜΕ γενικότερα, αλλά «απομακρυσμένοι» από τις επιχειρήσεις, τα συνδικάτα και το στράτευμα.

Ως σημαντικότερα προβλήματα οι συμμετέχοντες στην έρευνα κρίνουν την αύξηση της εγκληματικότητας, την οικονομική τους κατάσταση και τη μόλυνση του περιβάλλοντος.

Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη και σχετικά με τα κριτήρια επιλογής του δημάρχου της πόλης, για τους μετέχοντες στην έρευνα προηγείται (ποσοστό που ξεπερνά το 90%) η συνέπεια στους λόγους και τα έργα και ακολουθούν (ως προϋποθέσεις θετικής ψήφου) η γνώση των προβλημάτων, το πρόγραμμα και τα πρόσωπα του συνδυασμού, η προσωπικότητα, η κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση, η κομματική του στήριξη, αλλά και το παρουσιαστικό του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή