Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Συρία

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012 21:51
UPD:22:01

Στην Ουάσινγκτον, υποδεχόμενη την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον (αριστερά) η ομόλογός της Χίλαρι Κλίντον (δεξιά) επανέλαβε ότι «καταβάλλονται από τη διεθνή κοινότητα προσπάθειες, ώστε να πιεστεί ο πρόεδρος 'Ασαντ και να βοηθηθεί ο συριακός λαός».

A- A A+

«Τουλάχιστον 56 ανθρώπους σκότωσαν, σήμερα, οι κρατικές δυνάμεις ασφάλειας» στη Συρία, σύμφωνα με πηγές της συριακής αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα, η συριακή κυβέρνηση αγνοεί και το ψήφισμα της 193μελούς Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ να παραιτηθεί άμεσα ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ και να παύσει αμέσως η βία κατά αμάχων.

Και σήμερα χιλιάδες διαδήλωσαν στις εξεγερμένες πόλεις Χομς, Ιντλίμπ, Χάμα, Ντεράα φωνάζοντας αντι-κυβερνητικά συνθήματα.

«Φοβερά πράγματα συμβαίνουν τώρα στη Συρία. 'Εχετε υπόψη σας ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση, η οποία σφαγιάζει και δολοφονεί τον λαό» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δίνοντας στο Παρίσι κοινή συνέντευξη τύπου με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Στην Ουάσινγκτον, υποδεχόμενη την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον η ομόλογός της Χίλαρι Κλίντον επανέλαβε ότι «καταβάλλονται από τη διεθνή κοινότητα προσπάθειες, ώστε να πιεστεί ο πρόεδρος 'Ασαντ και να βοηθηθεί ο συριακός λαός».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή