Ουσία «ύποπτη» για καρκινογενέσεις σε πατάτες και δημητριακά

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2002 07:43
A- A A+

Τον περιορισμό της κατανάλωσης τροφίμων που έχουν υποστεί υπερβολικό τηγάνισμα ή ψήσιμο, συνιστά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), μετά την έρευνα Σουηδών επιστημόνων, σύμφωνα με την οποία εντοπίστηκε σε πατάτες και δημητριακά που έχουν υποστεί έντονη θερμική επεξεργασία, υπερσυγκέντρωση της ουσίας τριλαμίδιο, η οποία θεωρείται πιθανώς καρκινογόνος παράγοντας. Ο ΕΦΕΤ μάλιστα προτείνει, την κατανάλωση νωπών φρούτων και λαχανικών και τον βρασμό, ως τρόπο μαγειρέματος ορισμένων τροφίμων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή