«Κόκκινες γραμμές» ζητεί ο Γ. Καρατζαφέρης εν όψει Eurogroup

Επιστολή του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. στον Ευ. Βενιζέλο
Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012 11:20
UPD:14:32

Να πει «όχι» στη δημιουργία ειδικού λογαριασμού για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους και στα αιτήματα περί αυξημένης εποπτείας και δεσμεύσεων για τη λήψη τυχόν νέων μέτρων από τον Ιούνιο, καλεί τον υπουργό Οικονομικών ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης.

A- A A+

Να πει «όχι» στη δημιουργία ειδικού λογαριασμού για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους και στα αιτήματα περί αυξημένης εποπτείας και δεσμεύσεων για τη λήψη τυχόν νέων μέτρων από τον Ιούνιο, καλεί τον υπουργό Οικονομικών ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup.

Σε επιστολή του προς τον Ευ. Βενιζέλο, ο κ. Καρατζαφέρης υπογραμμίζει πως «δεν θα πρέπει να δεσμευτείτε εσείς και η κυβέρνηση για νέα μέτρα (επαπειλούμενα) κατά τον προσεχή Ιούνιο», καθώς όπως αναφέρει, «η αντοχή του λαού έφθασε στα έσχατα όριά της».

«Επίσης», συνεχίζει ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., «θα ήταν εθνικά αναγκαίο να μην δεχθείτε την βάναυση ταπείνωση του εφευρήματος των εταίρων μας περί της δημιουργίας του "ειδικού λογαριασμού" και της αυξημένης εποπτείας από υπαλλήλους των Ευρωπαϊκών θεσμών και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου του Ελληνικού κράτους» και επαναλαμβάνει την εκτίμησή του ότι «ο συνδυασμός των επαχθών χρεών, των απάνθρωπων μέτρων και της ταπείνωσής μας ως λαού και ως χώρας ... οδηγεί ευθέως στην κοινωνική έκρηξη και την μεγάλη ανωμαλία».

Κλείνοντας την επιστολή του προς τον κ. Βενιζέλο, ο Γιώργος Καρατζαφέρης προειδοποιεί ότι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ φέρουν βαριά ευθύνη για τυχόν δυσμενή εξέλιξη των μακροπρόθεσμων ελληνικών συμφερόντων στο Εurogroup.

Η απάντηση του ΥΠΟΙΚ

Στην απάντησή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών δεσμεύεται ότι στη συνεδρίαση του Eurogroup, θα κάνει το καλύτερο για την υπεράσπιση των συμφερόντων της πατρίδας. Παράλληλα δεν παραλείπει να σημειώσει πως ενώ ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. εκφράζει ανησυχίες και αντιρρήσεις στην επιστολή, δεν προτείνει ωστόσο, κάποια άλλη στρατηγική.

Αναλυτικά η απαντητική επιστολή του κ. Βενιζέλου στον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ.:

«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

έλαβα στις Βρυξέλλες όπου βρίσκομαι την επιστολή με τις ανησυχίες και τις θέσεις σας ενόψει της σημερινής κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup.

Στο πλαίσιο της εγκεκριμένης, με ευρύτατη πλειοψηφία, από τη Βουλή των Ελλήνων συμφωνίας με τους θεσμικούς μας εταίρους, των σχετικών ομοφώνων αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου και σε στενή συνεργασία με τον κ. Πρωθυπουργό που βρίσκεται επίσης στις Βρυξέλλες ώστε να έχουμε διαρκή συνεννόηση, θα κάνω το καλύτερο για την υπεράσπιση των συμφερόντων της Πατρίδας.

Στόχος μας είναι η εφαρμογή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26.10.11.

Αυτό είναι το θεμέλιο και η κύρια αποστολή της παρούσας Κυβέρνησης προς την οποία είχατε παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης το Νοέμβριο.

Αυτή είναι και η μόνη ολοκληρωμένη και υπεύθυνη Εθνική στρατηγική. Είδα με ενδιαφέρον ότι και στη χθεσινή σας επιστολή υπογραμμίζετε ανησυχίες και αντιρρήσεις, αλλά δεν προτείνετε κάποια άλλη στρατηγική. Το πόσο ασφυκτικά και κρίσιμα είναι τα πράγματα από πλευράς διεθνών συσχετισμών και χρονοδιαγραμμάτων το γνωρίζετε, άλλωστε, πολύ καλά καθώς αυτό ήταν το βασικό αντικείμενο των πολύωρων συναντήσεων σας με τον κ. Πρωθυπουργό και τους κ.κ. Προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή