Βραβείο καλύτερου σεναρίου για τον Γούντι Aλεν

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012 14:41

Ο Γούντι Άλεν στα γυρίσματα της ταινίας «Μεσάνυχτα στο Παρίσι», που του χάρισε το βραβείο καλύτερου σεναρίου από το Συνδικάτο Αμερικανών Σεναριογράφων.

A- A A+

Το βραβείο καλύτερου σεναρίου - που απονέμεται από το Συνδικάτο Αμερικανών Σεναριογράφων (WGA)- κέρδισε ο Γούντι Aλεν για την τελευταία ταινία του «Μεσάνυχτα στο Παρίσι», σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση που εξέδωσε το WGA.

Είναι η πέμπτη φορά που ο Αμερικανός σκηνοθέτης και ηθοποιός κερδίζει ένα από τα ετήσια βραβεία του Συνδικάτου. Η ταινία «Μεσάνυχτα στο Παρίσι», η μεγαλύτερη επιτυχία του Γούντι Aλεν στις ΗΠΑ εδώ και 25 χρόνια, είναι υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου.

Ακόμη περισσότερο από τις Χρυσές Σφαίρες, που απονέμονται από το διεθνή Τύπο, τα βραβεία των διαφόρων επαγγελματικών Συνδικάτων του αμερικανικού κινηματογράφου (ηθοποιών, σκηνοθετών, παραγωγών, σεναριογράφων) - τα μέλη των οποίων είναι συχνά, επίσης, μέλη της Ακαδημίας που απονέμει τα Όσκαρ, αποτελούν αξιόπιστους δείκτες πρόγνωσης στην κούρσα για τα χρυσά αγαλματίδια.

Προτεινόμενα για εσάς