Formula 1: O Βουρτς στη Williams

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012 13:14

A- A A+

Όπως ανακοίνωσε η Βρετανική ομάδα ο 38χρονος Αυστριακός αναλαμβάνει χρέη συμβούλου των οδηγών της.

Ο Βουρτς έχει θητεύσει ως οδηγός στη Williams το 2007 όταν ολοκλήρωσε την χρονιά στην ενδέκατη θέση, συγκεντρώνοντας 13 βαθμούς. Νωρίτερα, το 2006, ήταν ο επίσημος δοκιμαστής της ομάδας του Γκρόουβ, στην οποία πήγε μετά από πέντε χρόνια στη McLaren, τέσσερα ως δοκιμαστής και ένας ως οδηγός της.

Μετά από 18 χρόνια συμμετοχής σε αγώνες, η Williams θεωρεί ότι ο 38χρονος Αυστριακός θα μπορεί να μεταλαμπαδεύσει αυτή του την εμπειρία στους νέους πιλότους της ομάδας Μπρούνο Σένα και Παστόρ Μαλντονάτο, αντίστοιχα.

Ο Βουρτς αναμένεται να ξεκινήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από σήμερα, στην Βαρκελώνη, κατά την διάρκεια των δεύτερων επίσημων δοκιμών των ομάδων πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος.

Μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας, ο Βουρτς τόνισε ότι ανυπομονεί να βοηθήσει με την εμπειρία του την Williams σε αυτό το κομβικό σημείο που βρίσκεται.

«Αυτή είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία της Williams και τονίζει το πόσο πολύ πιέζει η ομάδα να βελτιώσει την απόδοσή της. Στην καριέρα μου ως αθλητής, η οποία ξεκίνησε στην ηλικία των ετών, σε αγώνες BMΧ, περιλαμβάνονται περισσότερα από δέκα χρόνια στην Formula 1 αλλά υπάρχει ακόμα συνέχεια, είμαι τυχερός που κέρδισα τόση σημαντική εμπειρία. Μεγάλωσε σε μία οικογενειακή επιχείρηση εκπαίδευσης οδηγών και φυσικά απολαμβάνω να βοηθώ άλλους συναθλητές ώστε να αποδώσουν όσο καλύτερα μπορούν. Πραγματικά, ανυπομονώ να χρησιμοποιήσω την εμπειρία μου για να βοηθήσω την Williams σε αυτό το σημαντικό σημείο της ιστορίας της».

Ο επικεφαλής μηχανικός της ομάδας του Γκρόουβ, Μαρκ Γκίλαν στάθηκε στη σημαντική συνεισφορά του Αυστριακού οδηγού πάνω στους πιλότους της Williams «τη στιγμή που όλη η ομάδα προσπαθεί να βελτιώνεται συνεχώς σε όλους τους τομείς λειτουργίας της».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις