Κυπριακό: Αρχισε η συζήτηση για το περιουσιακό

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012 19:38
UPD:23:53

O πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου. (Φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Αρχισε η συζήτηση για το περιουσιακό μεταξύ του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό.

Ο κ. Χριστόφιας περιορίστηκε να αναφέρει ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί την άλλη εβδομάδα, ενώ ο κ. Έρογλου δήλωσε ότι στο περιουσιακό «τα σημαντικά είναι τα κριτήρια και οι κανόνες» και επέκρινε την ελληνοκυπριακή πλευρά ισχυριζόμενος ότι δεν βλέπει το θέμα ''ζεστά'', αλλά την ενδιαφέρει πόσο έδαφος θα πάρει.

Ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ από την πλευρά του χαρακτήρισε δύσκολο το έργο που ανέλαβε, να ετοιμάσει και να υποβάλει στο τέλος Μαρτίου έκθεση προς τον Μπαν Κι Μουν για την πορεία των συνομιλιών στο Κυπριακό.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ντάουνερ ανέφερε ότι στην επόμενη συνάντηση οι ηγέτες θα συζητήσουν και πάλι το περιουσιακό, προσθέτοντας ότι τα στοιχεία που αντάλλαξαν οι δύο πλευρές για αυτό το θέμα αποτελούν το πλαίσιο των συζητήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή