Λ. Παπαδήμος: Διαμορφώνονται συνθήκες ανάκαμψης

«Τις επόμενες εβδομάδες πρέπει να γίνουν πολλά»
Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012 15:05
UPD:15:42

O Λουκάς Παπαδήμος, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για τη συμφωνία των Βρυξελλών. Με τις αποφάσεις αυτές, τόνισε, δρομολογείται η διαδικασία του PSI και εξασφαλίζεται η χρηματοδοτική στήριξη της χώρας για τα επόμενα χρόνια.

A- A A+

Τη σημασία των αποφάσεων του Eurogroup, οι οποίες, όπως είπε, θα διαμορφώσουν συνθήκες που θα συντελέσουν στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση που είχε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδήμος, στο πλαίσιο της συνάντησης ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για τη συμφωνία των Βρυξελλών. Με τις αποφάσεις αυτές, τόνισε, δρομολογείται η διαδικασία του PSI και εξασφαλίζεται η χρηματοδοτική στήριξη της χώρας για τα επόμενα χρόνια.

Λ. Παπαδήμος: Δημιουργούνται συνθήκες ανάπτυξης της οικονομίας

Λ. Παπαδήμος: Δημιουργούνται συνθήκες ανάπτυξης

Επανέλαβε ακόμη ότι τις επόμενες εβδομάδες έχουν να γίνουν ακόμα πάρα πολλά προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες ενέργειες για την τελική απόφαση για την ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων και την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τη νέα δανειακή σύμβαση της χώρας.

Νωρίτερα, υποδεχόμενος στο γραφείο του τον Πρωθυπουργό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τού εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για την επίτευξη συμφωνίας επί του νέου προγράμματος βοήθειας. «Κουραστήκατε αλλά ξεχάστηκε η κούραση», πρόσθεσε.

Διάλογος Κ. Παπούλια - Λ. Παπαδήμου

Διάλογος Κ. Παπούλια - Λ. Παπαδήμου

«Νομίζω ναι. Το αποτέλεσμα δικαιολογεί αυτό το γεγονός. Ήταν όντως μαραθώνιες οι διαπραγματεύσεις και με τους ιδιώτες πιστωτές, αλλά και η συνεδρίαση του Eurogroup ήταν εκτενής και έντονη. Το τελικό όμως αποτέλεσμα πιστεύω ότι ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικό», απάντησε από την πλευρά του ο κ. Παπαδήμος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή