Formula 1: Δύναμη από την Ινδία

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012 15:42

A- A A+

Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ με τη νέα VJM05 της Force India ήταν ο ταχύτερος όλων, ιδίως μετά την επιλογή της πολύ μαλακής γόμας της Pirelli.

Ο νεαρός Γερμανός πιλότος βρισκόταν κοντά στην κορυφή στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, δίνοντας μάχη με τον δύο φορές Παγκόσμιο πρωταθλητή Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο τελευταίος με τη νέα RB8 ήταν εκείνος που είχε από νωρίς δώσει ένα γρήγορο ρυθμό στη σημερινή διαδικασία, αποδεικνύοντας ότι τελικά το νέο μονοθέσιο της Red Bull αναμένεται να είναι πολύ δυνατό.

Λίγο πριν το διάλειμμα ωστόσο, οι Χούλκενμπεργκ και Πέρεθ με την πολύ μαλακή γόμα κατάφεραν να πετύχουν καλύτερους χρόνους από τον Φέτελ. Εκείνος με την σειρά προσπάθησε να απαντήσει επιλέγοντας τη μαλακή γόμα, αλλά έμεινε τελικά στην τρίτη θέση.

Δεύτερος μεταξύ των δύο Γερμανών ήταν ο Σέρτζιο Πέρεθ με τη νέα Sauber. Μόλις ο Μεξικάνος έβαλε τα ελαστικά με τα κόκκινα διακριτικά, κινήθηκε αρκετά γρήγορα και κατάφερε να είναι μόλις τέσσερα εκατοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Χούλκενμπεργκ.

Την ίδια στρατηγική σε ό,τι αφορά στις γόμες, ακολούθησε και η Toro Rosso με αποτέλεσμα ο Ντανιέλ Ρικιάρντο να σημειώσει τον καλύτερο, μέχρι στιγμής, σημερινό χρόνο του (1:23.639), επίδοση που ήταν τέταρτη.

Ο νεαρός Αυστραλός έστειλε έτσι στην πέμπτη θέση τον Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος στην αρχή της σημερινής ημέρας ήταν ο ταχύτερος, μέχρι ωστόσο οι Φέτελ και Χούλκενμπεργκ αναλάβουν δράση.

Στις επόμενες θέσεις ακολούθησαν οι Λιούις Χάμιλτον και Νίκο Ρόζμπεργκ, αντίστοιχα. Ο τελευταίος είχε σήμερα μια πρώτη επαφή με τη νέα W03 της Mercedes, αλλά οι χρόνοι του είναι πιο αργοί από τους χθεσινούς του teammate του Μίκαελ Σουμάχερ.

Ο Βάλτερι Μπότας που θα τρέχει στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής για την Williams, ανέβασε την FW34 στην όγδοη θέση με τους Βιτάλι Πετρόφ (Caterham) και Τσαρλς Πικ (Marussia) να ολοκληρώνουν το σύνολο των πιλότων που τρέχουν σήμερα στην Βαρκελώνη.

Να σημειωθεί ότι ο νεαρός Πικ συμμετέχει με το περυσινό μονοθέσιο της Ρώσικης ομάδας ενώ σήμερα ήταν η πρώτη ημέρα και παρουσία στην ισπανική πίστα του Βιτάλι Πετρόφ με την Caterham.

Η Lotus αποφάσισε να διακόψει τη συμμετοχή της δοκιμές καθώς παρουσιάστηκε πρόβλημα με το σασί του μονοθέσιου της.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις