Σε εξέλιξη η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Μάθιου Νίμιτς

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012 15:49
UPD:15:55

Με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το Σκοπιανό Μάθιου Νίμιτς συναντάται αυτήν την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Λ. Παπαδήμος.

A- A A+

Με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το Σκοπιανό Μάθιου Νίμιτς συναντάται αυτήν την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Λ. Παπαδήμος. Νωρίτερα ο κ. Δήμας είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου κατά την οποία έγινε συζήτηση γύρω από το θέμα του Σκοπιανού.

Τη Δευτέρα ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ είχε κύκλο επαφών για το ζήτημα στα Σκόπια. Σε δηλώσεις του πάντως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, είχε διευκρινίσει ότι δεν κομίζει νέα πρόταση για το ζήτημα της ονομασίας.

Στο μεταξύ, με αφορμή την επίσκεψη του κ. Νίμιτς στην Ελλάδα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Εξωτερικών, Σταύρο Δήμα, ζητώντας τη δέσμευση της Βουλής για διενέργεια δημοψηφίσματος, προκειμένου να εγκρίνει ή όχι ο ελληνικός λαός την όποια τελική πρόταση των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Καρατζαφέρης ξεκαθαρίζει συγκεκριμένα ότι ο ΛΑΟΣ δεν προτίθεται να συμπράξει σε οιασδήποτε μορφής προδιαδικασίες επί του θέματος, «αν προηγουμένως δεν δεσμευθεί η Βουλή για δημοψήφισμα.

Σημειώνει επίσης ότι «θα πρέπει να έχουν προηγηθεί όλων των αποφάσεων από ελληνικής πλευράς, αξιόπιστες πράξεις εκ μέρους των Σκοπίων, με περιεχόμενο την εγκατάλειψη των δήθεν αλυτρωτικών τους βλέψεων και της κρατικής τους προπαγάνδας που στόχο έχει τόσο την οικειοποίηση συμβόλων όσο και την πλαστογράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας μας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή