Βέβαιος για την επιτυχία της κυπριακής προεδρίας ο Ζ.Μπαρόζο

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012 16:54
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

A- A A+

Βέβαιος για την επιτυχία της κυπριακής προεδρίας εμφανίστηκε κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Χριστόφια στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ικανοποίησή του για τον βαθμό προετοιμασίας της Λευκωσίας εν όψει της ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. από την 1η Ιουλίου.

Ιδιαίτερα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στάθηκε με θετικό τρόπο στο θέμα των νέων δημοσιονομικών προοπτικών για την περίοδο 2014- 2020, τις οποίες πιθανώς θα κληθεί να χειριστεί η κυπριακή προεδρία.

Ο κ. Μπαρόζο δήλωσε εξάλλου πως υποστηρίζει τη εν εξελίξει διαδικασία υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για την επίλυση του Κυπριακού και μάλιστα κάλεσε τις δύο πλευρές να κάνουν βήματα προόδου σε αυτήν τη «δύσκολη και γεμάτο προκλήσεις» διαδικασία, ενθαρρύνοντας τις να παραμείνουν προσηλωμένες για λύση του Κυπριακού.

Από την πλευρά του, ο κ. Χριστόφιας δήλωσε ότι η Κύπρος δεν επιθυμεί να παραμείνει η Τουρκία εκτός Ε.Ε. και τόνισε ότι η Λευκωσία υποστηρίζει την πλήρη ένταξή της υπό την προϋπόθεση ότι η Αγκυρα θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και θα ικανοποιήσει τα κριτήρια που πηγάζουν από τη συμφωνία της Τελωνειακής Ένωσης.

Ο πρόεδρος της Κύπρου ευχαρίστησε επίσης, τον κ. Μπαρόζο για τη στάση της Επιτροπής στο θέμα των ερευνών που διεξάγει η Κύπρος στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή