Αλ. Τσίπρας: Ολοκαύτωμα για το λαό η συμφωνία για το δημόσιο χρέος

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012 15:43

«Έχετε πανηγυρίσει τόσες φορές γιατί σώσατε τη χώρα, που θυμίζετε την παροιμία με το λύκο και τα πρόβατα», είπε απευθυνόμενος στα υπουργικά έδρανα ο κ. Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας οξύμωρο το γεγονός ότι μιλάνε κάποιοι για σωτηρία της χώρας, όταν «δεν θα μπορεί να επιβιώσει εδώ, κανείς πολίτης που δεν έχει καταφέρει να είναι στη μειοψηφία εκείνων που επιχαίρουν για τη συμφωνία».

A- A A+

Οξύτατη επίθεση στην κυβέρνηση και τον υπουργό Οικονομικών εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, προειδοποιώντας ότι η συμφωνία για το δημόσιο χρέος θα αποδειχθεί ολοκαύτωμα για τον λαό.

«Έχετε πανηγυρίσει τόσες φορές γιατί σώσατε τη χώρα, που θυμίζετε την παροιμία με το λύκο και τα πρόβατα», είπε απευθυνόμενος στα υπουργικά έδρανα ο κ. Τσίπρας. Χαρακτήρισε παράλληλα οξύμωρο το γεγονός ότι μιλάνε κάποιοι για σωτηρία της χώρας, όταν, όπως είπε, «δεν θα μπορεί να επιβιώσει εδώ, κανείς πολίτης που δεν έχει καταφέρει να είναι στη μειοψηφία εκείνων που επιχαίρουν για τη συμφωνία».

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Ομιλία Α. Τσίπρα στη συζήτηση για το PSI

Ομιλία Α. Τσίπρα στη συζήτηση για το PSI.

Επικαλέστηκε ακόμη δημοσιεύματα και αναλύσεις στον ευρωπαϊκό Τύπο που αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα έχασε την κυριαρχία της», ότι είναι πλέον μία χώρα «καταδικασμένη να ζει από τους χορηγούς της» και «η πρώτη αποικία της ευρωζώνης». Υπογράμμισε στη συνέχεια ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού «βρίσκεται σήμερα στο περιθώριο και στερείται ακόμη και βασικών αγαθών» και αναρωτήθηκε ποιος είναι τελικά εκείνος που σπρώχνει τη χώρα στην έξοδο από το ευρώ. «Είναι μήπως η κακιά αριστερά, που μας λέγατε προδότες και ότι θέλουμε την καταστροφή, παρά τις ρεαλιστικές προτάσεις που σας καταθέταμε; Ετοιμάζετε μια χώρα που απομακρύνεται από την ευρωζώνη και πάει προς την Αφρική», υποστήριξε.

Κατηγόρησε επίσης τον υπουργό Οικονομικών για «ελεεινολογία» απέναντι στην ίδια Δημοκρατία, σχολιάζοντας δήλωση του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία είναι μειονέκτημα η εξουθενωτική πολυφωνία.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα των μικροομολογιούχων, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση τους αφήνει απροστάτευτους την ίδια ώρα που αφήνει τους «ποντικούς να βγάζουν έξω εκατομμύρια και τους τοκογλύφους να κερδοσκοπούν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή