Bundesliga: Ντεμπούτο... υποβιβασμού ο Ρεχάγκελ

Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012 18:45
UPD:21:42

A- A A+

Στουτγκάρδη και Μάιντς απομακρύνθηκαν από τις επικίνδυνες θέσεις, ενώ σημαντικό «διπλό» πέτυχε η Μπάγερ Λεβερκούζεν επί της Κολονίας.

«Εφιαλτικό» ήταν το ντεμπούτο του Οτο Ρεχάγκελ στον πάγκο της Χέρτα. Μέσα σε τριάντα λεπτά στην επανάληψη ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας είδε την ομάδα του να δέχεται τρία γκολ από την Αουγκσμπουργκ (δύο πέτυχε ο Ερλ κι ένα ο Ντζενγκ), αποτέλεσμα που την έβαλε σε ακόμη μεγαλύτερους μπελάδες όσον αφορά την παραμονή της. Οι γηπεδούχοι με το «τρίποντο» ξέφυγαν για πρώτη φορά από τη ζώνη του υποβιβασμού, σε αντίθεση με το συγκρότημα του Βερολίνου που βρίσκεται στην 3η θέση από το τέλος.

Το γκολ του Σίπλοκ έξι λεπτά πριν τη λήξη του ματς χάρισε τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη στην Χοφενχάιμ επί της Βόλφσμπουργκ με 2-1. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 69΄ με τον Χέλμες το γκολ…από τα αποδυτήρια του Φιρμίνο, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε την ισοπαλία. Εκτός αποστολής σε ένα ακόμη ματς για τους «λύκους» έμεινε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Ο Λαρς Μπέντερ διατήρησε «ζωντανές» τις λίγες ελπίδες που έχει η Μπάγερ Λεβερκούζεν για την κατάκτηση της 4ης θέσης και της εξόδου στα προκριματικά του Champions League. Με δύο γκολ του Γερμανού άσσου, ένα σε κάθε ημίχρονο, οι «ασπιρίνες» επικράτησαν 2-0 εκτός έδρας της Κολονίας και μείωσαν στους 7 βαθμούς τη διαφορά που τους χωρίζει από την 4η του πίνακα, Σάλκε, η οποία αντιμετωπίζει αύριο τη Μπάγερν Μονάχου στο μεγάλο ματς της 23ης ημέρας.

Επέστρεψε στις νίκες η Στουτγκάρδη. Με δύο τέρματα του Χάρνικ επικράτησε 4-1 εντός έδρας της ουραγού Φράιμπουργκ.

Με τέτοιες εμφανίσει η Μάιντς δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να παραμείνει στην κορυφαία κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος. Μέσα σε 30 λεπτά στο πρώτο μέρος, με τέρματα των Ζιντάν, Ζάλαϊ και Μίλερ, η ομάδα του Τόμας Τούσελ είχε «καθαρίσει» την αναμέτρηση με την Καϊζερσλάουτερν και λίγο πριν τη λήξη «σφράγισε» την ανωτερότητά της με το γκολ του Τσούπο-Μότινγκ (4-0). Με τους φιλοξενούμενους, που είναι από τα πρώτα φαβορί για τον υποβιβασμό (προτελευταία θέση), ο Κώστας Φορτούνης μπήκε στο 46ο λεπτό αντί του Τίφερτ.

Ήττα-σοκ η Βέρντερ

Ήττα-σοκ στη Βρέμη από την αδύναμη Νυρεμβέργη με 1-0 γνώρισε η Βέρντερ, στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία του «κυρίως πιάτου» της 23ης αγωνιστικής της Bundesliga. Το αποτέλεσμα αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί ως «ταφόπλακα» στις ελπίδες που είχε η ομάδα του Τόμας Σάαφ για να παίξει στα προκριματικά του Champions League, καθώς έμεινε 8 βαθμούς πίσω από την 4η της βαθμολογίας, Σάλκε, που έχει κι ένα ματς λιγότερο (αύριο με Μπάγερν Μονάχου),

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έπαιξε σε όλο το 90λεπτο με την φανέλα των γηπεδούχων, οι οποίοι στα του δεύτερου μέρους είδαν την εστία τους να παραβιάζεται από τον Εσβάιν. Με το «τρίποντο» αυτό η ομάδα του Ντίτερ Χέκινγκ έκανε αποφασιστικό βήμα για τη σωτηρία της.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις