Α1 Μπάσκετ: Με το μυαλό στη Γαλατά

Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012 19:32
A- A A+

Πέντε λεπτά «πάτησε γκάζι» ο Ολυμπιακός με τον Άρη και πήρε τη διαφορά που ήθελε για να φτάσει στο τελικό 85-66 επί των «κιτρίνων», που μέχρι τα μέσα της 3ης περιόδου «κοίταζαν στα μάτια» τους Πειραιώτες. Στο άδειο λόγω τιμωρίας ΣΕΦ ο Ντούσαν Ιβκοβιτς είδε την ομάδα του να φτάνει σε μία πολύ άνετη νίκη, με την οποία διατήρησε το πλεονέκτημα που έχει για την κατάκτηση της πρώτης θέσης της κανονικής περιόδου έναντι του Παναθηναϊκού, και πλέον, το μυαλό όλων στρέφεται στο μεγάλο παιχνίδι της ερχόμενης εβδομάδας με την Γαλατασαράι, που θα κρίνει ποια από τις δύο ομάδες θα πάρει το εισιτήριο για τα πλέι οφ της Euroleague.

Ο Σπανούλης με 15 πόντους και ο Παπανικολάου με 13 ήταν οι κορυφαίοι του Ολυμπιακού, ενώ από τον Αρη ο μοναδικός διασωθείς Βεργίνης τελείωσε τον αγώνα με 15 πόντους.

Τον απόλυτο έλεγχο σε όλο το ματς είχε ο ΠΑΟΚ κι έφτασε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 74-70 στη νίκη επί του Περιστερίου. Η σημερινή ήταν η 8η εφετινή νίκη του «Δικεφάλου του Βορρά», ενώ ήταν το τελευταίο ματς του Καλαμπόκη με τη φανέλα των γηπεδούχων, καθώς θα συνεχίσει την καριέρα του στη γερμανική Αλμπα Βερολίνου. Το Περιστέρι ηττήθηκε για 12η φορά σε 18 αγώνες.

Η έκπληξη της 20ης ημέρας έγινε στη Γλυφάδα. Εκεί, όπου οι Μπεκ (23π.) και Μπέινς (18π.) νίκησαν μόνοι τους τον Πανιώνιο, που είχε σε τραγική βραδιά όλους τους παίκτες του. Ο Ίκαρος Καλλιθέας με το 74-64 έφτασε τις 5 νίκες στην Α1 κι ελπίζει στην παραμονή του, ενώ για τους «κυανέρυθρους» η ήττα αυτή μπορεί να αποβεί καθοριστική στην προσπάθεια κατάληψης της 3ης θέσης.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις