Premier League: «Παράταση ζωής» πήρε ο Βίλας Μπόας

Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012 21:40

A- A A+

Πριν την έναρξη του αγώνα, Τσέλσι-Μπόλτον, ο βρετανικός Τύπος έγραφε ότι ο Αντρέ Βίλας-Μπόας «έπαιζε το κεφάλι του» στην αναμέτρηση της 26ης αγωνιστικής της Premier League, μετά την ήττα από τη Νάπολι με 3-1 στο Champions League.

Αν όντως ίσχυε κάτι τέτοιο ο Πορτογάλος πήρε «παράταση ζωής» στον πάγκο των «μπλε» με το 3-0 επί των Γουόντερερς. Οι «παλιοσειρές» έκαναν το καθήκον τους, καθώς Ντρογκμπά και Λάμπαρντ «σφράγισαν» το τρίποντο» στα τελευταία 30 λεπτά του ματς (είχε ανοίξει το σκορ στο 47΄ ο Λουίς).

Στην κορυφή της βαθμολογίας παρέμεινε η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία με τα «βαριά χαρτιά της», Μπαλοτέλι, Αγουέρο και Τζέκο, «καθάρισε» με 3-0 τη Μπλάκμπερν.

Την παραμονή της στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος εξασφάλισε ουσιαστικά η Γουέστ Μπρομ με το επιβλητικό 4-0 επί της Σάντερλαντ. Κορυφαίος των νικητών ο Οντεμβίγκι με δύο τέρματα στο ξεκίνημα των ημιχρόνων.

Σημαντικό έδαφος στην προσπάθεια που κάνει για να παίξει στα προκριματικά του Champions League, μέσω της 4ης θέσης, έχασε η Νιουκάστλ. Οι «ανθρακωρύχοι» αν και προηγήθηκαν 2-0 των «λύκων», μόλις στα πρώτα 18 λεπτά (Σισέ, Γκουτιέρες) κι έδειξαν ότι θα έκαναν περίπατο, υποτίμησαν τον αντίπαλό τους, που ισοφάρισε στο 90΄ με τον Αντριους (είχε μειώσει ο Μόρισον λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους). Βαθμός «χρυσάφι» ήταν ο σημερινός για τη Γουλβς στη μάχη που δίνει για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Ένα ακόμη βήμα προς την επιστροφή της στην Championship έκανε η ΚΠΡ, που γνώρισε οδυνηρή εντός έδρας ήττα από την Φούλαμ με το γκολ του Πογκρέμπνιακ στο ξεκίνημα του ματς.

Την ευκαιρία να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού, έστω και οριακά, έχασε η Γουίγκαν με το 0-0 που παραχώρησε στην Αστον Βίλα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις