Αντιδράσεις ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ στις επικρίσεις Αντ. Σαμαρά κατά της Αριστεράς

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012 23:41

Την έντονη αντίδραση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΚΚΕ, Θ. Παφίλη (αριστερά) και του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνη (δεξιά) προκάλεσε η δριμεία κριτική που άσκησε κατά της Αριστεράς, νωρίτερα από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της ΝΔ, Α. Σαμαράς.

A- A A+

Την έντονη αντίδραση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΚΚΕ, Θ. Παφίλη και του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνη προκάλεσε η δριμεία κριτική που άσκησε κατά της Αριστεράς, νωρίτερα από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της ΝΔ http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2143523 .

«Φοβάστε γιατί ο λαός βγαίνει στο προσκήνιο. Είναι θράσος να κατηγορείτε την Αριστερά. Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη ότι παλέψαμε. Εσείς έρχεστε και εφαρμόζετε τη βαρβαρότητα εν μία νυκτί», τόνισε ο κ. Παφίλης. «Λέτε στον ελληνικό λαό να ζήσει όπως το ‘50, το ‘40, το ‘30. Γιατί πρέπει να γυρίσει πίσω η Ελλάδα; Μας λέει ο κ. Σαμαράς ότι υπερασπιζόμαστε κοινωνίες που έχουν καταρρεύσει. Μάλλον είχε καθρέφτη απέναντί του», πρόσθεσε. Εκανε επίσης λόγο για προσπάθεια «να αναβληθούν οι εκλογές μέχρι να στηθεί το μαγειρείο» και κάλεσε όλα τα κόμματα να πάνε, «αν τολμούν» και να πουν τις θέσεις τους στους εργαζόμενους και όχι στις τηλεοράσεις.

Από τον πλευρά του ο κ. Λαφαζάνης μίλησε για αποφράδα μέρα και κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι μαζί με τον κ. Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ ανοίγουν αριστερό μέτωπο για καταφύγιο, αλλά θα αποτύχουν να πείσουν τον ελληνικό λαό.

«Και οι δυο μαζί έκαναν ένα πρωτοφανές πραξικόπημα αυτή την μέρα της αντιαριστερής ψύχωσης τους όταν με πράξη του υπουργικού Συμβουλίου μειώνεται 22% ο κατώτατος μισθός, θα καταλήξει δηλαδή κάτι λιγότερο από 600 ευρώ καθαρό. Τέρμα οι συλλογικές συμβάσεις, τέλος ο συνδικαλισμός», υπογράμμισε ο κ. Λαφαζάνης.

Κατηγόρησε επίσης των πρόεδρο της ΝΔ ότι με την επαναδιαπραγμάτευση που υποσχόταν οδήγησε τη χώρα σε ένα χειρότερο Μνημόνιο. «Εμείς λοιπόν λέμε στον κ. Σαμαρά να μην ξαναδιαπραγματευτεί τίποτα. Το καταφύγιο του δεν είναι το αντιαριστερό μέτωπο. Αυτό έχει δοκιμαστεί σε άλλες εποχές», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή