Ημέρα δράσεων κατά των μέτρων

Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012 06:57
UPD:15:53

A- A A+

Πολλαπλές δράσεις και διαφόρων μορφών κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σήμερα στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Δράσης των συνδικάτων.

Τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας μέχρι τις 15.00 πραγματοποίησαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στις 18.00 διοργανώνουν από κοινού με το ΤΕΕ, το ΔΣΑ και τον ΙΣΑ συλλαλητήριο και συναυλία διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος.

Συνδικαλιστές πραγματοιούν από τις 13.30 παράσταση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας. Πρόθεσή τους ήταν να συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο η αστυνομία τους επέτρεψε να φθάσουν έως τα «λουλουδάδικα» στην αρχή της Βασ. Σοφίας.

Λόγω της κινητοποίησης, στην οποία συμμετέχουν περίπου 300 άτομα - μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων από την Εργατική Εστία και τον ΟΕΚ και από νοσοκομεία, καθώς και από την επιτροπή αλληλεγγύης συνδικάτων και συνδικαλιστών, είναι κλειστή η Βασ. Σοφίας από το ύψος της Σέκερη.

Έξω από τα γραφεία της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν παραταχθεί τέσσερις κλούβες των ΜΑΤ.

Στις δράσεις της ημέρας συμμετέχουν με τρίωρη στάση εργασίας (12.00-15.00) οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι υπάλληλοι του ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ) και οι τραπεζοϋπάλληλοι (ΟΤΟΕ). Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία.

Εως σήμερα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις του ΤΕΕ με αναστολή των υπηρεσιών του σε όλη τη χώρα και αποχή των μελών του από όλες τις Επιτροπές και όλα τα Συμβούλια ελέγχου και αναθέσεων μελετών, έργων και προγραμμάτων.

Κατάληψη όλων των δημαρχείων της χώρας είχε προγραμματίσει από τις 11.00 μέχρι τις 15.00 η ΠΟΕ - ΟΤΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νέα δανειακή σύμβαση και τα μέτρα του νέου μνημονίου.

Δεκάλεπτες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, κατά τις εκκινήσεις των δρομολογίων με αποτέλεσμα να προκληθούν καθυστερήσεις.

Κλειστοί από τις 16.00 οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα, Μοναστηράκι και Πανεπιστήμιο

Κλειστοί στο μεταξύ θα παραμείνουν από τις 4 το απόγευμα και μέχρι νεοτέρας, οι σταθμοί του Μετρό σε Μοναστηράκι, Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο. Η σχετική εντολή δόθηκε από την Αστυνομία, λόγω της συγκέντρωσης και της πορείας που διοργανώνουν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και άλλοι φορείς.

Συναντήσεις προέδρου ΓΣΕΕ στις Βρυξέλλες

Την Τρίτη ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, με τον Επίτροπο Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων Λάζλο Αντορ και με τη Γενική Γραμματέα της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) Μπερναντέτ Σεγκόλ.

Κατά τη συνάντηση με τον κ. Μπαρόζο, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ αναφέρθηκε στο σκληρό πακέτο μέτρων που επέβαλλαν οι δανειστές στη χώρα μας και εξέφρασε την άποψη ότι τα συγκεκριμένα μέτρα δεν προσφέρουν καμιά προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας. Υπογράμμισε ακόμη το γεγονός ότι η τρόικα δεν έλαβε υπόψη της τη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων, που αποτελεί ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Σήμερα αντιπροσωπεία των ευρωπαϊκών συνδικάτων θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή