Ντ. Μπακογιάννη: Η Δημοκρατική Συμμαχία ενόχλησε πολλούς

Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012 09:00
UPD:14:16

«Δεν ξέρω ποιος είναι ο στόχος ή τι επιθυμούν να κρύψουν, δεν είμαι διατεθειμένη να το δεχτώ αυτό», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στο ρ/σ ΣΚΑΙ συμπληρώνοντας ότι από τότε που εκλέγεται βουλευτής δημοσιεύει «μέχρι κεραίας» τα πόθεν έσχες της.

A- A A+

«Η Δημοκρατική Συμμαχία με τις συνεχείς παρεμβάσεις της για τα κομματικά δάνεια και τις κομματικές επιχορηγήσεις ενόχλησε πολλούς», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη μετά σύνδεση του ονόματος του συζύγου της Ισίδωρου Κούβελου με το έμβασμα ύψους 1 εκατ. δολ http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2143293 .

«Δεν ξέρω ποιος είναι ο στόχος ή τι επιθυμούν να κρύψουν, δεν είμαι διατεθειμένη να το δεχτώ αυτό», τόνισε μιλώντας στο ρ/σ ΣΚΑΙ συμπληρώνοντας ότι από τότε που εκλέγεται βουλευτής δημοσιεύει «μέχρι κεραίας» τα πόθεν έσχες της.

Αναφερόμενη στον κ. Κούβελο η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας σημείωσε ότι «δαιμονοποιήθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα ενός ανθρώπου που είναι γνωστή εδώ και 17 χρόνια».

Με αφορμή την ίδια υπόθεση ο βουλευτής του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης επεσήμανε ότι «η Δημοκρατική Συμμαχία έχει κηρύξει ανένδοτο αγώνα στη διαφθορά και το αποδεικνύει καθημερινά».

«Από την πρώτη στιγμή αυτής της παραφιλολογίας σχετικά με τον υποτιθέμενο βουλευτή που "έβγαλε" το 1 εκατομμύριο, ζητούσαμε να έρθουν όλα στο φως», επισήμανε ο κ. Αυγενάκης και υπενθύμισε ότι από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος του κόμματος ζήτησε να δημοσιοποιηθούν όλα τα στοιχεία και να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός.

«Ήμασταν οι πρώτοι που ζητήσαμε και ζητάμε ουσιαστική περικοπή 50% των κρατικών επιχορηγήσεων των κομμάτων, με ταυτόχρονη κατάργηση κάθε έκτακτης χρηματοδότησης. Ήμασταν από τους πρώτους και δυστυχώς από τους λίγους Βουλευτές που καταθέσαμε όλα τα οικονομικά μας στοιχεία στη Βουλή και εξουσιοδοτήσαμε ενυπόγραφα τον κ. Πετσάλνικο να διερευνήσει τυχόν λογαριασμούς μας στο εξωτερικό, μετά τις φήμες που ενέπλεκαν βουλευτές με κρυφές καταθέσεις στην Ελβετία», σημείωσε ο βουλευτής.

Υπογράμμισε τέλος ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα συνεχίσει να στηλιτεύει «αυτούς που εμπαίζουν τους θεσμούς και αμαυρώνουν υπολήψεις».

Από την πλευρά του, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα FM για το ζήτημα του 1 εκατ. δολαρίων ο Ισίδωρος Κούβελος έκανε λόγο για «απολύτως νόμιμες κινήσεις» στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας.

O σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη δήλωσε έτοιμος να παράσχει όποιες διευκρινίσεις τού ζητηθούν από την επιτροπή για το «πόθεν έσχες» της Βουλής, ενώ επισήμανε ότι η εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση βουλευτικών εμβασμάτων από την Ελλάδα στο εξωτερικό οφείλεται καθαρά στο γεγονός ότι είναι παντρεμένος με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

«Φαίνεται ότι είναι λάθος να παντρεύεσαι πολιτικό. Δυστυχώς ζούμε στην Ελλάδα. Δυστυχώς το αυτονόητο είναι ζητούμενο για την Ελλάδα. Είναι γελοίο. Είναι αίσχος», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή