ΜotoGP: Θέλει κι άλλο χρόνο η Ducati

Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012 15:23

A- A A+

Όπως ενημερώθηκε ο εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής μια σειρά βελτιώσεων στη νέα μοτοσικλέτας της Ιταλικής ομάδας δεν θα είναι έτοιμες μέχρι τις αρχές Μαρτίου, αλλά θα χρειαστεί να περάσουν οι τρεις με τέσσερις πρώτοι αγώνες του πρωταθλήματος.

Η εξέλιξη αυτή δεν είναι καθόλου θετική για τον Ιταλό αναβάτη που ήθελε μέχρι τις επόμενες δοκιμές που είναι οι τελευταίες πριν τους αγώνες ή τουλάχιστον μέχρι το πρώτο GP οι συγκεκριμένες βελτιώσεις να είχαν γίνει στη GP 12.

Oπως άλλωστε είχε δηλώσει και στο παρελθόν, η απόσταση που χωρίζει τη νέα μοτοσικλέτα της Ducati με τον ανταγωνισμό που ακούει στο όνομα Honda και Yamaha είναι μεγάλη. Ετσι η δουλειά που χρειάζεται να γίνει από τους ανθρώπους της Ιταλικής εταιρείας είναι μεγάλη και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Από τις δοκιμές μέχρι στιγμής φαίνεται ότι η GP12 έχει αρκετά αδύναμα σημεία αλλά σε καμία περίπτωση δεν μοιάζει με την προκάτοχό της GP11, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως αποτυχία.

Για να φτάσει όμως στο επιθυμητό επίπεδο και να είναι έτοιμη να ανταγωνιστεί τις Honda και Yamaha χρειάζεται ακόμα πολύ χρόνο και δουλειά. Για αυτό τον λόγο ο Βαλεντίνο Ρόσι επανέλαβε συνέχεια ότι επιβάλλεται η νέα μοτοσικλέτα να κάνει αρκετούς γύρους μέσα στην πίστα και να αξιοποιηθούν τα σημαντικά στοιχεία που συλλέγονται.

Ο Ιταλός αναβάτης πίστευε ότι στις δεύτερες δοκιμές στην πίστα της Σεπάνγκ θα σημειωθεί σημαντική πρόοδος, αλλά ο καιρός του χάλασε τα σχέδια, ρίχνοντας πίσω το πρόγραμμα της ομάδας.

Η ατυχία αυτή σε συνδυασμό με την καθυστέρηση των νέων βελτιώσεων που αναμένονται φέρνω αυτόματα πίσω την εξέλιξη της νέας Ducati.

«Μίλησα σήμερα με τον Φίλιπο (σ.σ. Πρετσιόζι) και δυστυχώς χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο. Από τώρα μέχρι το Κατάρ έχουμε ένα πρόγραμμα διαφορετικό από τα πράγματα που έχουμε έτοιμα. Τότε όμως το νέο υλικό θα είναι έτοιμο μετά την Πορτογαλία ή το Λε Μαν. Θα είναι ένα νέο βήμα για τη μοτοσικλέτα και μια σημαντική εξέλιξη. Αυτό, όμως θα γίνει μετά τους τρεις ή τέσσερις πρώτους αγώνες.

Εχουμε επίσης κάποια θέματα με την κατανομή βάρους και το πίσω μέρος για αυτό ο Φίλιπ έχει ένα σαφές πρόγραμμα από τώρα μέχρι το καλοκαίρι, χρειάζονται όμως χρόνο.

Ηλπιζα ότι θα είχα κάτι στην Χερέθ να δοκιμάσω ή τουλάχιστον στον πρώτο αγώνα, αλλά δυστυχώς θα χρειαστεί να περιμένουμε έναν ακόμη μήνα», δήλωσε ο MCN ο Βαλεντίνο Ρόσι.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις