Formula 1: Ετοιμη για τις δοκιμές η Lotus

Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012 18:17

A- A A+

Η ομάδα του Ενστοουν αποσύρθηκε την πρώτη ημέρα δοκιμών στη Βαρκελώνη μετά από τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του νέου της μονοθέσιου. Ο Ρομάν Γκροσεάν είχε καταφέρει να καλύψει μόλις πέντε γύρους με το δεύτερο πλαίσιο που δοκίμασε η Lotus στη Βαρκελώνη, όταν κατά την διάρκεια φρεναρίσματος στην πρώτη στροφή της πίστας, αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά με το μονοθέσιο.

Αμέσως ενημέρωσε σχετικά τους μηχανικούς δηλώνοντας ότι εγκαταλείπει την προσπάθειά του και επιστρέφει στο γκαράζ της ομάδας. Μετά από έρευνα αποφασίστηκε το προβληματικό σασί να αποσταλεί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Ενστοουν. Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, η ομάδα θα συμμετείχε κανονικά στις δοκιμές με το πρώτο σασί που είχε αγωνιστεί κανονικά στην Χερέθ. Τελικά όμως αποφασίστηκε ότι ήταν καλύτερα να αποχωρήσει η ομάδα από την διαδικασία των δοκιμών προκειμένου οι απαραίτητες αλλαγές να γίνουν και στα δύο πλαίσια.

Η απόφαση αυτή δεν ήταν ιδανική, σύμφωνα με τον Αλισον, αλλά υποχρεωτική για να την αποσόβηση δυσάρεστων… εκπλήξεων στο μέλλον. Ολο αυτό το χρονικό διάστημα το προσωπικό της Lotus στις εγκαταστάσεις της εταιρεία εργάστηκε πάνω στην επισκευή του προβλήματος, το οποίο σύμφωνα με τον τεχνικό επικεφαλής της ομάδας έχει πλέον λυθεί.

Tο τίμημα στην εξεύρεση της λύσης πέραν της αποχώρησης από τις δοκιμές της Βαρκελώνης, ήταν και η προσθήκη ενός κιλού στο συνολικό βάρος του μονοθέσιου, κάτι που κατά τον Αλισον δεν πρόκειται να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην απόδοση της Ε20.

«Μιλάμε μόνο για ένα κιλό, κάτι που είναι διαχειρίσιμο. Δεν θα έχει καποια σημαντική επίδραση στη συμπεριφορά ή την απόδοση».

Παράλληλα, τόνισε ότι το αναβαθμισμένο πλαίσιο δεν θα χρειαστεί να περάσει τα υποχρεωτικά crash τεστ της FIA.

«Ηταν μερικές πολύ έντονες ημέρες, αλλά θα πρέπει να τονίσω ότι όλοι ολοκλήρωσαν τις εργασίες τους με τον καλύτερο τρόπο. Την πρώτη ημέρας επιστροφής στις εγκαταστάσεις μίλησα σε όλο το προσωπικό του Ενστοουν και εξήγησα τι συνέβη. Ολοι κατάλαβαν ότι η κατάσταση ήταν δυσάρεστη αλλά υπό έλεγχο.

Σχεδιάσαμε νέα εξαρτήματα, τα κατασκευάσαμε και τα τοποθετήσαμε στο πλαίσιο. Στη συνέχεια ολοκληρώσαμε ικανοποιητικά τα απαραίτητα τεστ και το πλαίσιο έφυγε για την Ισπανία», δήλωσε ο Τζέιμς Αλισον.

Στην Βαρκελώνη βρίσκονται όλες οι ομάδες καθώς από αύριο ξεκινά η τρίτη διαδικασία επίσημων δοκιμών, των τελευταίων πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η Lotus αναμένεται να συμμετάσχει με το πλαίσιο 01, με το οποίο είχε αγωνιστεί στην Χερέθ ενώ το 02 θα χρησιμοποιείται από εδώ και στο εξής ως εφεδρικό.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις