Ηλίας Μόσιαλος: Χωρίς μεταρρυθμιστικό στίγμα το ΠΑΣΟΚ δεν έχει τύχη

Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012 18:27
UPD:18:38

«Για να έχει τύχη, να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και στις επόμενες εκλογές, αλλά και γενικά να επιβιώσει, θα πρέπει να αλλάξει το προφίλ του συνολικά και να προχωρήσει με σαφείς μεταρρυθμιστικές κατευθύνσεις», υποστήριξε ο κ. Μόσιαλος.

A- A A+

Το ΠΑΣΟΚ έχει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να διαφοροποιηθεί από τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα, γιατί ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας θέλει να δει σημαντικές μεταρρυθμίσεις, εκτίμησε σε δηλώσεις του στον Αθήνα 9.84 ο Ηλίας Μόσιαλος και προειδοποίησε πως αν δεν το κάνει ο επόμενος αρχηγός του, το Κίνημα δεν θα έχει μεγάλη τύχη στις εκλογές, γιατί δεν θα προσφέρει κάτι διαφορετικό.

«Για να έχει τύχη, να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και στις επόμενες εκλογές, αλλά και γενικά να επιβιώσει, θα πρέπει να αλλάξει το προφίλ του συνολικά και να προχωρήσει με σαφείς μεταρρυθμιστικές κατευθύνσεις», υποστήριξε ο κ. Μόσιαλος, εκτιμώντας ότι πρόσωπα χωρίς συγκεκριμένες μεταρρυθμιστικές πλατφόρμες για την έξοδο της χώρας από την κρίση, δεν θα παίξουν από μόνα τους πολύ μεγάλο ρόλο.

Για να γίνει αυτό όμως, πρόσθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να γίνουν και συγκρούσεις «με συγκεκριμένα συμφέροντα και συγκεκριμένες ομάδες, οι οποίες δεν θέλουν να αλλάξει η χώρα, και να τοποθετηθούμε, επιπλέον, σαν πολιτικός χώρος και εμείς και οι υπόλοιποι στο ποιος θέλει να αλλάξει την Ελλάδα και προς ποια κατεύθυνση». «Αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ έχει μια ευκαιρία ... γιατί μέχρι στιγμής δεν έχει κατορθώσει να δώσει αυτό το στίγμα...», σημείωσε ο κ. Μόσιαλος.

Απαντώντας εξάλλου σε σχετική ερώτηση, ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έπεται κάποια μορφή συγκυβέρνησης. «Το θέμα είναι», διευκρίνισε, «αν θα είναι μια συγκυβέρνηση στην οποία θα έχουμε πλειοψηφία των μεταρρυθμιστικών χαρακτηριστικών ή θα είναι μια συγκυβέρνηση όπου αναγκαστικά το ΠαΣοΚ, αν είναι δεύτερο κόμμα, θα στηρίζει το πλειοψηφούν κόμμα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή