Φονικό πέρασμα ανεμοστρόβιλων στις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ

Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2012 07:48
UPD:10:51

A- A A+

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τους καταστροφικούς ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν τις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ. Μεγάλες υλικές ζημιές αναφέρθηκαν σε Ιλινόι και Μιζούρι.

Οι περισσότεροι κάτοικοι δεν άκουσαν τις σειρήνες που ήχησαν προειδοποιητικά για τους επερχόμενους ανεμοστρόβιλους κατά τις 04:30 (τοπική ώρα), αφού κοιμόνταν, ανέφερε σε δηλώσεις του στο CNN, ο Έρικ Γκρεγκ, δήμαρχος της πόλης Χάρισμπεργκ, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον έξι άνθρωποι.

Ο κυβερνήτης του Μιζούρι, Τζέι Νίξον, ενημέρωσε ότι τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πολιτεία που κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Πάνω από 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε Ιλινόι και Μιζούρι.

Σύμφωνα με ειδικούς του AccuWeather.com, το σύστημα συνέχισε να κινείται νοτιοανατολικά και ανατολικά, προς το Κεντάκι του Τενεσί, τη βόρεια Λουιζιάνα, το νότιο Οχάιο και τη Δυτική Βιρτζίνια. Ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε το Χάρισμπεργκ, κατηγοριοποιήθηκε ως EF4 (το δεύτερο ισχυρότερο επίπεδο της εξαβάθμιας αναβαθμισμένης κλίμακας Φουτζίτα), με ανέμους ταχύτητας 260-320 χλμ/ώρα, δήλωσαν αξιωματούχοι. Ο ανεμοστρόβιλος διέλυσε τμήμα του νοσοκομείου του Χάρισμπεργκ, απ' όπου όμως είχαν απομακρυνθεί έγκαιρα οι ασθενείς.

Σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ, από την Τρίτη καταγράφηκαν 18 ανεμοστρόβιλοι στις πολιτείες Νεμπράσκα, Κάνσας, Μιζούρι, Ιλινόι και Κεντάκι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή