Βαλβέρδε: Δεν θα κριθεί στο ντέρμπι ο πρωταθλητής

Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2012 13:45
A- A A+

Ο προπονητής του Ολυμπιακούς σε προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, παραδέχθηκε πως η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό θα είναι μεγάλης σημασίας για την εξέλιξη της Σούπερ Λίγκας, αλλά ξεκαθάρισε πως αλλού θα βγει πρωταθλητής…

«Σίγουρα το αποτέλεσμα στο ντέρμπι είναι σημαντικό, αλλά δεν θα κριθεί εκεί ο τίτλος. Το πρωτάθλημα κρίνεται σε άλλα παιχνίδια, που χάνεις βαθμούς με μικρότερες ομάδες», σημείωσε.

Συνέντευξη Τύπου Ε. Βαλβέρδε

Συνέντευξη Τύπου Ε. Βαλβέρδε

Ο Ισπανός, πάντως, εμφανίστηκε συγκρατημένος για το τι μπορεί να πετύχει ο Ολυμπιακός, παρόλο που οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται μέσα και στους τρεις στόχους τους, το πρωτάθλημα, το κύπελλο και η Ευρώπη.

«Πάντα σκέφτεσαι και θες να ονειρεύεσαι να τα πετύχεις όλα. Ξέρω όμως ότι μάλλον θα πρέπει να συμβιβαστώ με λιγότερα. Σίγουρα θέλουμε να πετύχουμε στο πρωτάθλημα, μου αρέσει να συνεχίσουμε στο πρωτάθλημα, αλλά και να πάρουμε το κύπελλο. Τα πάμε καλά μέχρι στιγμής, αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Ο Παναθηναϊκός τα πάει καλά φέτος, έχει καλή απόδοση, αλλά έτσι και εμείς και θέλουμε να κάνουμε επιτυχίες σε όλα. Σε κάθε περίπτωση ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να είναι περήφανοι οι φίλαθλοί μας στο τέλος».

Ο Βαλβέρδε εμφανίστηκε ιδιαίτερα προσεκτικός με την προσεχή αντίπαλο της ομάδας του στο Europa League, την Μέταλιστ.

«Έχω ιδιαίτερη εκτίμηση για την Μέταλιστ, είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος, την υπολογίζω πολύ. Έχω δει κάποια πράγματα για την ομάδα αυτή αλλά τώρα με απασχολεί πρώτα το παιχνίδι με τον ΟΦΗ και τίποτα άλλο», είπε για τους Ουκρανούς.

Σχετικά με τον ΟΦΗ, που είναι ο επόμενος αντίπαλος του Ολυμπιακούς για το πρωτάθλημα, είπε: «Αυτό που φοβάμαι περισσότερο είναι οι τραυματισμοί μόνο. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα και αυτό έχει δημιουργηθεί με όσα έχω δει μέχρι στιγμής. Έχω εμπιστοσύνη γιατί έχει δείξει ότι σε δύκολες στιγμές έχει δείξει την συγκέντρωση της. Το έχει δείξει και στο παρελθόν πως σε δύσκολα παιχνίδια η ομάδα ανταποκρίνεται».

Ο Ισπανός ρωτήθηκε ακόμα για το αν θα παραμείνει στον Ολυμπιακό, αλλά και τη φημολογία, που τον θέλει να πηγαίνει στην Μπαρτσελόνα, όταν αποχωρήσει από τον πάγκο της ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

Αναφορικά με το αν θα μείνει στον Ολυμπιακός, δήλωσε: «Είναι κάτι που δεν μπορώ να το πω τώρα. Αυτό είναι κάτι που αφορά εμένα και τον πρόεδρο μόνο. Θα το συζητήσουμε και όταν είναι η ώρα θα σας το ανακοινώσουμε».

Τέλος, όσον αφορά την Μπαρτσελόνα, χαρακτήρισε «δημοσιογραφικές ιστορίες» όλες τις φήμες που έχουν κυκλοφορήσει.

«Δημοσιογραφικές ιστορίες είναι αυτό το ερώτημα. Κάποιες φορές σε βάζουν στην καλύτερη ομάδα του κόσμου και κάποιες φορές σε πετάνε στο δρόμο. Δεν με απασχολούν καθόλου. Είναι πολύ εύκολο να γραφτεί κάτι τέτοιο και δεν με επηρεάζουν καθόλου».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις